پايانه كانتينري بندر شهيد رجايي به بخش خصوصي واگذار شد
در راستاي اجراي سياستهاي اصل 44 قانون اساسي، امضاي تفاهمنامه سرمايهگذاري و بهرهبرداري پايانه كانتينري بندر شهيد رجايي با بخش خصوصي صورت پذيرفت.
در راستاي اجراي سياستهاي اصل 44 قانون اساسي، امضاي تفاهمنامه سرمايهگذاري و بهرهبرداري پايانه كانتينري بندر شهيد رجايي با بخش خصوصي صورت پذيرفت.
به گزارش خبرنگار اقتصادي باشگاه خبري فارس «توانا»، علي طاهري مطلق، مدير عامل سازمان بنادر و دريانوردي در مراسم امضاي تفاهمنامه سرمايهگذاري و بهرهبرداري پايانه كانتينري بندر شهيد رجايي با شركت "تايدواتر " اظهار داشت: واگذاري پايانه كانتينري بندر شهيد رجايي به بخش خصوصي، طي عملياتي بزرگ براي اولين بار در حوزه بنادر و دريانوردي ايران در قالب قراردادي بلندمدت انجام شد.
وي افزود: در گذشته 45 درصد از سهام شركت تايدواتر در اختيار سازمان بنادر و دريانوردي بود كه در سال جاري اين سهام در بازار بورس به بخش خصوصي واگذار شد و در حال حاضر اين شركت كاملآ از سازمان بنادر و دريانوردي جدا و مبرا است.
طاهري افزود: شركت تايدواتر يكي از بزرگترين و بيرقيبترين شركتهاي خصوصي در ايران است و سازمان مطمئن است كه امر جابجايي كانتينر به نحو احسنت توسط اين بخش اجرا خواهد شد.
معاون وزير راه و ترابري تصريح كرد: "تايدواتر " تا كنون قرار داد بلند مدت نداشته است و اين قرارداد به عنوان اولين قرارداد طولاني مدت اين شركت محسوب ميشود.
وي با اشاره به اين مطلب كه هدف از اجراي طرح جامع بنادر، توسعه ترمينالهاي كانتينري است، افزود: در حال حاضر سازمان به اين سمت پيش ميرود كه بندر شهيد رجايي را به يك بخش بزرگ كانتينري تبديل كند.
مدير عامل سازمان بنادر و دريانوردي تأكيد كرد: در حال حاضر ميزان جابجايي كانتينر حدود 500 ميليون TEU است كه اين رقم در سال 2012 به يك ميليارد TEU خواهد رسيد.
طاهري تصريح كرد: سياستهاي اتخاذ شده در اينباره به گونهاي بود كه نحوه عمل در زيرساختها ورود بخش خصوصي و اجراي عمليات در دراز مدت را تسهيل كند.
وي تصريح كرد: ميانگين رشد كشور در جابجايي كانتينر از 10 سال گذشته تاكنون سالانه 20 درصد بوده است و اين رقم 5 درصد بيشتر از ميانگين كل دنيا است.
وي افزود: در سال 2008 عملكرد بندر شهيد رجايي در جابجايي كانتينر در حدود 2 ميليون TEU بوده است كه پيش بيني ميشود تا 20 سال آينده به 11 ميليون TEU برسد.
طاهري با توضيح مدلي كه بر اساس آن زمان و ساير مشخصات در جابجايي كانتينر مشخص خواهد شد، تصريح كرد: در 20 سال آينده نرخ رشد ترافيك در جابجايي كانتينري 10 درصد افزايش خواهد يافت.
وي افزود: نرخ رشد كانتينري در بنادر دنيا در سال 2007 رقم 7/11 درصد است.
طاهري درباره برنامه توسعه بندر شهيد رجايي تصريح كرد: اين بندر 151 هكتار محوطه كانتينري است و در پايان فاز دوم توسعه ظرفيت آن به 3/6 ميليون TEU خواهد رسيد.
طاهري با اشاره به تفاهمنامه سرمايهگذاري و بهرهبرداري پايانه كانتينري بندر شهيد رجايي، تصريح كرد: طبق اين تفاهمنامه شركت تايدواتر 316 ميليون دلار سرمايه گذاري در بخش تهيه تجهيزات كانتينري، و نيز با احتساب تجهيزات كانتينري جايگزين، در جمع 450 ميليون دلار در اين زمينه سرمايهگذاري ميكند.
وي افزود: مبلغ 50 ميليون دلار نيز در روبناها توسط تايدواتر سرمايهگذاري خواهد شد و در كل اين شركت 502 ميليون دلار طبق تفاهمنامه سرمايه گذاري خواهد كرد.
طاهري تصريح كرد: اميد است سركت تايدواتر با مديريت صحيح و اصولي در خدمت بخش دريايي كشور باشد.
به گزارش فارس اين تفاهمنامه امروز بين علي طاهري مطلق به عنوان مدير عامل سازمان بنادر و دريانوردي و سعيد صادقي به عنوان مدير عامل شركت خدمات بندري "تايدواتر " امضا شد.