سـرمایـه گـذاری برای تـولید
یکشنبه - 22 تیر 1404
EN

درباره خدمت

عنوان خدمت

عرضه و واگذاری سهام ترجیحی

شناسه خدمت

10011170000

گروه خدمت

امور اقتصادی

مشخصات خدمت

شرح خدمت

بر اساس مصوبات هیئت واگذاری حداکثر تا 5 درصد از سهام شرکت های مشمول واگذاری به کارگران، کارکنان، مدیران و بازنشستگان واجد شرایط همان شرکت که دارای شرایط ذیل می باشند، واگذار می گردد. 1. متقاضیان می بایست کارمند شرکت مورد واگذاری بوده و در آن شرکت حداقل سابقه پرداخت یک سال حق بیمه داشته باشد. 2. متقاضیان نباید قبلاً سهام ترجیحی دریافت نموده باشند. 3. در صورت دریافت سهام عدالت، متقاضیان می بایست جهت دریافت سهام ترجیحی، سهام عدالت دریافتی را استرداد نمایند. 4. متقاضیان می بایست درخواست خود را بصورت جمعی به همراه مدارک لازم ارائه نمایند.

مدارک مورد نیاز

  1. فرم تکمیل شده درخواست خرید سهام ترجیحی بصورت تقاضای جمعی از طریق بنگاه مشمول واگذاری
  2. سوابق بیمه ای مبنی بر پرداخت حداقل یک سال حق بیمه 
  3. تأییدیه عدم دریافت سهام عدالت و یا استرداد آن
  4. تأییدیه عدم دریافت سهام ترجیحی در سنوات گذشته

راهنمای خدمت

نوع خدمت

خدمت به کسب‌وکار (G2B)، خدمت به شهروندان (G2C)

ماهیت خدمت

حاکمیتی

سطح خدمت

ملی

نحوه شروع

تقاضای گیرنده خدمت، رخداد رویدادی مشخص

قوانین و مقررات

  • تبصره 3 ماده 20 قانون اجراي سیاست هاي کلی اصل( 44 ) قانون اساسی
  • آیین نامه نحوه واگذاری سهام ترجیحی و اصلاحات بعدی آن مصوب شورای عالی اصل 44

جزئیات خدمت

متوسط مدت زمان ارائه خدمت

سه ماه

ساعات مراجعه خدمت

۸-۱۶

تعداد بار مراجعه حضوری

حضور 2 بار یا بیشتر نماینده مخاطبین

تواتر

یکبار برای همیشه

آمار تعداد خدمت گیرندگان

با توجه به تعداد کارکنان (متقاضیان) شرکت های واگذار شده تعیین می شود

هزینه ارائه خدمت

رایگان

نحوه دسترسی به خدمت

اینترنتی

ورود به سامانه

ایمیل

tarjihi@ipo.ir

تلفن تماس

83338

سوالات متداول

مسئولیت انطباق شرایط مشمولین بر عهده چه مرجعی میباشد؟

مسئولیت انطباق شرایط کلیه متقاضیان خرید سهام ترجیحی با مفاد آئین نامه ، احراز شرایط، صحت درج مشخصات متقاضیان و .... بر عهده شرکت مورد واگذاری بوده و خریداران حق طرح هرگونه ادعا یا دعوی علیه سازمان را از خود سلب و ساقط نمودند. ضمناٌ به منظور تسهیل و تسریع در ارسال اطلاعات و مدارک و بررسی آنها پیش از ارسال فیزیکی، آدرس ایمیل tarjihi@ipo.ir معرفی می شود.

مهلت ارائه مدارک متقاضیان سهام ترجیحی برای تشکیل پرونده سهام ترجیحی چقدراست ؟

به استناد ماده " 6 " آئین نامه نحوه واگذاری سهام ترجیحی : مهلت ارایه درخواست سهام ترجیحی، حداکثر سی روز پس از تاریخ اولین اگهی عرضه سهام یا اعلام سازمان خصوصی سازی (نامه اعلام شرایط و قیمت)به بنگاه مشمول واگذاری خواهد بود. * شایسته است نماینده شـرکت ظـرف مدت 20 روز نسبت به ارایه مدارک ( اعم از : تائیدیه های بیمه، تائیدیه سهام عدالت، تکمیل لیست درخواست خرید سهام ترجیحی با امضای کارکنان و مهر و امضای مدیر عامل، تکمیل فایل اطلاعات متقاضیان) به همراه نامه ای با امضای مدیر عامل شرکت اقدام و ضمن هماهنگی با سازمان برای بررسی وتائید صحت مدارک ارائه شده، برای رفع نواقص­و نهایی­شدن پرونده اقدامات لازم را به عمل­­آورد. تا در مهلت مقرر 30 روزه تشکیل پرونده نهایی شود.

در خصوص تکمیل فایل مشخصات متقاضیان چه اطلاعاتی لازم است؟

نحوه تکمیل اطلاعات فایل مشخصات بر اساس دستورالعمل ورود اطلاعات می باشد. مثلاً درستون های نام و نام خانوادگی، هرآنچه در شناسنامه موجود است، بصورت کامل ( حتی پسوند و پیشوند نام و نام خانوادگی ) درج شود. مانند : غلامرضا سعیدی حسن آبادی

مدارک لازم برای تشکیل پرونده سهام ترجیحی چیست؟

الف ) فرم تکمیل شده درخواست خرید سهام ترجیحی : ( نمونه فرم در سامانه موجود می باشد) الف – 1) آیا شرکت مورد واگذاری و یا سایر کارکنان می تواننداز سوی متقاضیان درخواست سهام ترجیحی را امضاء نمایند؟ خیر! در سی دی پیوست نامه اعلام شرایط، فرم درخواست خرید سهام ترجیحی وجود دارد که تکمیل آن به منزله درخواست خرید سهام ترجیحی برای افراد واجد شرایط بوده و برای شاغلین و بازنشستگان به طور مجزا تهیه و تکمیل می گردد. به این ترتیب که متقاضیان، فرم درخواست خرید سهام را با تکمیل اطلاعات خود در ستونهای مربوطه به همراه امضاء و درج اثر انگشت ثبت نموده سپس در ستون تأئیدکننده، مدیر عامل و یا صاحبان امضای مجاز شرکت، با امضاء و مهر شرکت مراتب را تأئید می­نماید.(طبق فرم نمونه درسی دی پیوست نامه اعلام شرایط). ضمناً برای کارکنانی ­که جهت تکمیل و امضاء فرم درخواست خرید دردسترس نیستند، از طرف آنان نمی توان فرم را تکمیل و امضاء نمود. لذا چنانچه ستون امضای خریدار، فاقد امضاء و اثر انگشت باشد به منزله عدم تقاضا محسوب شده و امضای از طرف غیرمجاز بوده و وجاهت قانونی ندارد. ب ) –تأئیدیه بیمه : ( تائید حداقل یکسال سابقه بیمه و تائید استمرار اشتغال آنان در بنگاه مورد واگذاری ): شرکت مورد واگذاری، لیست اطلاعات­ کارکنان متقاضی واجد شرایط ­خرید سهام ترجیحی (شامل: نام، نام خانوادگی، شماره شناسنامه، نام پدر، تاریخ تولد، کد ملی و­کد بیمه) را طی نامه ای به صندوق بیمه گر خود ارسال و تأئیدیه آن صندوق مبنی بر پرداخت حق بیمه افراد لیست پیوست به مدت یکسال منتهی به تاریخ نامه اعلام شرایط این سازمان را دریافت و اصل مدارک دریافتی را به این سازمان تحویل می­ نمایند. ب -1 ) آیا شرکتهای مورد واگذاری میتوانند،رأسا"سابقه بیمه پردازی کارکنان خود را تأئید نمایند ؟ خیر ب -2 )آیا لیست اسامی بیمه پردازی ماهانه کارکنان شرکت ها که هرماه به بیمه ارسال می شود و بیمه مهر دریافت وجه را بر روی آن درج می نماید، میتواند بعنوان تائیدیه بیمه یکساله ارایه نمود؟ خیر ج ) تکمیل فایل مشخصات (سی دی) : ( نمونه فایل در سامانه نیز قابل دسترسی میباشد)

آیا درخواست انصراف از خرید سهام ترجیحی و یا درخواست شرکت برای جایگزینی متقاضیان جدید با نفرات قبلی پس از اتمام مهلت مقرر قانونی ویا ابلاغ قرارداد سهام ترجیحی از طرف شرکت ها و یا متقاضیان پذیرفته می شود؟

خیر! پس از­ سپری شدن مهلت مقرر، تخصیص سهام و انعقاد قرارداد واگذاری سهام ترجیحی­هیچگونه تغییری میسرنمی باشد. لذا لازم است متقاضیان با دقت و پـس از اطمینان از خرید، نسبت به ارائه درخواست اقدام نمایند. چرا که درصورت عـدم تمایل به خرید و عدم تسویه اقساط از محل سـود سـهام، بدهی هر قسط معوق، از­حقوق آنان کسـر و توسط شـرکت به این سازمان پرداخت خواهد شد.

آیا پس از مهلت مقرر 30 روزه مذکور درآیین نامه، درخواست خرید سهام ترجیحی از طرف شرکت ها و یا متقاضیان پذیرفته می شود ؟

خیر !

درصورتی که سهام بلوکی مورد واگذاری فروخته نشدآیا سهام ترجیحی به کارکنان تعلق خواهد گرفت؟

درصورت عدم فروش سهام بلوکی شرکت واگذاری، عرضه سهام ترجیحی تا عرضه مجدد سهام بلوکی به تعویق می افتد. در عرضه بعدی سهام شرکت، سهام ترجیحی نیز با قیمت تصویب شده جدید عرضه می­ شود.

تفاوت شرایط بازنشستگان و کارکنان شاغل متقاضی سهام ترجیحی شرکت های مورد واگذاری چیست؟

شاغلین بنگاه های مورد واگذاری در اولویت واگذاری سهام ترجیحی قرار داشته و بازنشستگان واجد شرایط در صورت وجود مازاد سهام ترجیحی طبق شرایط زیر صاحب سهم خواهند شد: بازنشستگان متقاضی می بایست فقط بازنشسته همان شرکت مورد واگذاری بوده و لذا حقوق مستمری بگیری آن در ستون حقوق اطلاعات سی دی درج گردد.

تفاوت بین "سهام ترجیحی" با سهام "سایر مدیران" چیست؟

"سهام ترجیحی" صرفاً به مدیران، کارکنان و بازنشستگان بنگاه مورد واگذاری عرضه می شود و تماماً به صورت اقساط است ولی سهام "سایر مدیران" مشروط به تصویب هیأت واگذاری به آن دسته از مدیرانی که در زمینه صنعت مورد فعالیت بنگاه مورد واگذاری متخصص، کارآمد و با تجربه هستند و در شرکت مورد واگذاری شاغل نیستند با شـرایط 20% نقد و مابقی اقساط واگذار خواهد شد.

آیا تفاوتی بین سهام ترجیحی کارکنان با سهام ترجیحی مدیران و اعضای هیأت مدیره وجود دارد؟

خیر! برای کارکنان و مدیران منجمله اعضای هیأت مدیره شاغل هیچگونه اولویتی برای دریافت سهام ترجیحی نبوده و تخصیص سهام بر اساس میزان حقوق و مزایای دریافتی هر شخص می­باشد.

میزان سهام ترجیحی قابل واگذاری چه تعداد است؟

حداکثر 5% ازسهام متعلق به دولت به عنوان سهام ترجیحی به کارکنان و بازنشستگان واجدشرایط عرضه می­شود. لازم به توضیح است این میزان، به نسبت سهام قابل واگذاری متعلق به دولت در آن شرکت است و نه نسبت به کل سهام شرکت. به عنوان مثال: چنانچه دولت درشرکتی مجموعاً40 درصد سهام داشته باشد، حداکثرسهام ترجیحی قابل عرضه به کارکنان نسبت به کل سهام شرکت 2% = 5%×40% می­باشد.( به عبارتی 5% از سهام متعلق به دولت برابر با 2%از کل سهام شرکت خواهد بود).

تخصیص سهام ترجیحی درمورد شرکت هایی که دارای بنگاه سرمایه پذیر هستند، چگونه است؟

طبق تبصره (2 ) ماده "3" آئین نامه نحوه واگذاری، افراد واجد شرایط شاغل درآن دسته ازبنگاههای سرمایه پذیرکه بیش از ­پنجاه درصد (50%) سرمایه آنها متعلق به ­بنگاه های مورد واگذاری باشد ­درصورت تقاضا می توانند ­از­ سهام ترجیحی بنگاه مورد واگذاری برخوردار شوند.تأکید می شـود، این موضوع فقط مربوط به شـاغلین ­اینگونه شـرکتها بوده و بازنـشستگان شرکت های زیر مجموعه شرکت مورد واگذاری نمی توانند ازآن استفاده نمایند.

تقاضای سهام ترجیحی برای مدیران و افراد مأمور در شرکت های مورد واگذاری چگونه است؟

تبصره (1) از ماده"3" آئین نامه نحوه واگذاری سهام ترجیحی : واگذاری سهام به مدیران و کارکنان مامور در شرکت مورد واگذاری که پرداخت حق بیمه یا کسور بازنشستکی آنان از مبدأ مأموریت صورت می گیرد، مجاز نیست. ضمناًکارکنان و مدیران بنگاه مورد واگذاری مأمور در سایر بنگاهها که حداقل دارای یکسال سابقه کار باشند و همین مدت پرداخت حق بیمه (ولو به صورت غیر مستمر)توسط بنگاه مورد واگذاری داشته باشند، مشمول دریافت سهام ترجیحی خواهند بود. افرادی که در شرکت مورد واگذاری به صورت مأمور اشتغال دارند و حقوق وکسور بیمه آنها از طریق شرکت مورد واگذاری پرداخت می شوند،نیز مجاز به خرید سهام ترجیحی هستند.

آیا کارکنان قراردادی تحت پوشش شرکت پیمانکاری که حقوق و مزایا حق بیمه آنها از سوی پیمانکار پرداخت می گردد، می ­توانند سهام ترجیحی دریافت نمایند؟

خیر، نمی توانند، حتی ­­اگر چندین سال سابقه پرداخت بیمه هم داشته باشند.(آن دسته از کارکنانی که در بنگاه های مشمول واگذاری مشغول فعالیت بوده و از­ طریق شرکت های پیمانکار­ حقوق مزایا دریافت می نمایند و حق بیمه ­­آنان نیز از­طریق شرکت پیمانکار پرداخت می گردد، مشمول دریافت سهام ترجیحی نمی شوند). با توجه به­ اینکه ­این افراد در شرکت های پیمانکاری شاغل هستند و حقوق مزایای و حق بیمه ­آنها از طریق ­­این شرکت ها پرداخت می شود، لذا شاغل شرکت مورد واگذاری محسوب نمی شوند.

متقاضیان واجد شرایط برای تقاضای سهام ترجیحی چه کسانی هستند؟

مطابق ماده "3" آئین نامه نحوه واگذاری سهام ترجیحی، مدیران وکارکنانی ­که در زمان واگذاری، در بنگاه مشمول واگذاری، شاغل یا مأمور (اعم از رسمی و یا قراردادی) بوده و دارای حداقل یک سال سابقه­ کار باشند و همین مدت پرداخت حق بیمه (ولو به صورت غیر مستمر) توسط بنگاه مزبور داشته باشند، واجد شرایط خرید سهام ترجیحی هستند.

نظرسنجی

سوال نظرسنجی

نتایج نظرسنجی

سوال نظرسنجی

نتایج نظرسنجی

سوال نظرسنجی

نتایج نظرسنجی

سوال نظرسنجی

نتایج نظرسنجی

سوال نظرسنجی

نتایج نظرسنجی

سوال نظرسنجی

نتایج نظرسنجی

تاریخ آخرین بروزرسانی: 1404/04/11 - 10:00:37
تنظیمات قالب