سـرمایـه گـذاری برای تـولید
شنبه - 18 مرداد 1404
EN

مهلت 6 ماهه برای تکمیل اسناد واگذاری هلدینگی 14 واحد پتروشیمی

مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران از مهلت 6 ماهه سازمان خصوصی سازی به این شرکت برای تکمیل اسناد مربوط به واگذاری 14 واحد پتروشیمی به صورت هلدینگی خبر داد.

مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران از مهلت 6 ماهه سازمان خصوصی سازی به این شرکت برای تکمیل اسناد مربوط به واگذاری 14 واحد پتروشیمی به صورت هلدینگی خبر داد.

 

به گزارش خبرنگار مهر، عادل نژاد سلیم در اولین نشست مطبوعاتی خود با خبرنگاران گفت: مجموع فروش محصولات پتروشیمی در بخش داخل و صادرات  به 10 میلیون و 700 هزار تن و به  ارزش 8 میلیارد دلار رسیده است.

وی با بیان اینکه تولید محصولات پتروشیمی امسال به 25 میلیون تن می رسد، گفت: تا پایان آبان 17.5میلیون تن محصول پتروشیمی به ارزش 5.3 میلیارد دلار تولید و 6.7 میلیون تن محصول پتروشیمی نیز صادر شده است.

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی میزان فروش داخلی محصولات پتروشیمی را 3.8 میلیون تن و به ارزش 24 هزار و 188 میلیارد ریال عنوان کرد و افزود: بدین ترتیب 84 درصد برنامه مورد نظر اجرایی شده است.

وی با بیان اینکه در سال جاری 12 واحد وعده داده شده پتروشیمی به بهره برداری نمی رسد، خاطرنشان کرد: در حال حاضر هشت طرح در مرحله بهره برداری آزمایشی قرار دارد که تا پایان سال به بهره برداری نهایی می رسد، ضمن اینکه چهار طرح از جمله پروژه های اروند و کارون در بهار سال آینده به بهره برداری خواهند رسید.

نژاد سلیم همچنین با تاکید بر اینکه بحران مالی جهان اثر چندانی بر روی روند اجرای طرحهای پتروشیمی نداشته است، تصریح کرد: در حال حاضر همه طرحهای پتروشیمی فعال است و خوشبختانه برخی طرحها مانند پتروشیمی ایلام از پیشرفت مناسبی  برخوردار است.

معاون وزیر نفت با اشاره به واگذاری 14 واحد پتروشیمی به صورت هلدینگ اضافه کرد: سازمان خصوصی سازی برای تکمیل و نهایی کردن اسناد این مجتمع ها 6 ماه فرصت داده است.

وی در خصوص شایعات اخیر مبنی بر تغییر قائم مقام شرکت ملی صنایع پتروشیمی تاکید کرد: هیچ صندلی و سمتی همیشگی نیست، ضمن اینکه رضا افشین به مرحله بازنشستگی رسیده است.

نژاد سلیم درباره آخرین وضعیت طرحهای اتیلن توضیح داد: اتلین غرب 60 درصد پیشرفت فیزکی دارد، از وضعیت اتلین شرق هم اطلاعی ندارم.

مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران در عین حال یادآور شد: در پتروشیمی جم مشکل تامین خوراک وجود ندارد و این طرح سال آینده به طور کامل وارد مدار تولید می شود.

وی با اشاره به وجود مزیت خوراک در کشور و بازارهای مناسب در داخل کشور و منطقه اظهار داشت: تکیه به این مزیت‌ها جز مصرف‌گرایی چیز دیگری برای کشور به ارمغان نمی‌آورد و با توجه به این که صنعت پتروشیمی صنعتی جامع و محل بلوغ رشته‌‌های صنعتی است باید به گونه‌ای راهبری شود که به لوکوموتیو توسعه صنعت کشور تبدیل شود.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی اضافه کرد: در رویکرد توسعه دانش محور در تلاش می‌کنیم مرکز پژوهش و فناوری را بیش از پیش فعال کنیم و ارتباط بسیار خوب و موثری با نخبگان دانشگاهی برقرار کنیم تا مزیت خوراک و بستر صنعتی کشور از حالت باقوه به بالفعل تبدیل شود.

نژاد سلیم در خصوص بدهی این شرکت به بانکها توضیح داد: میزان بدهی بسیار اندک و حدود 400 میلیون دلار است، ضمن اینکه بدهی در راستای اجرای طرحها بسیار خوب است و امیدواریم این بدهی افزایش پیدا کند.

وی تاکید کرد: در حال حاضر عربستان 129 میلیارد دلار در صنعت پتروشیمی سرمایه گذاری انجام داده است که این پروژه ها ظرف 5 سال اینده به بهره برداری می رسد.

به گفته نژاد سلیم برای تحقق اهداف چشم انداز و تبدیل شدن به قدرت اول منطقه در تولید محصولات پتروشیمی ایران حداقل به 100 میلیارد دلار دیگر سرمایه گذاری نیاز دارد.

کلمات کلیدی
تاریخ آخرین بروزرسانی: 1387/09/18 11:38
تنظیمات قالب