سـرمایـه گـذاری برای تـولید
سه شنبه - 21 مرداد 1404
EN

سازمان ميراث فرهنگي پرچمدار اجراي اصل 44 است

قائم‌مقام سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري گفت: اين سازمان پرچم‌دار اجراي اصل 44 قانون اساسي است و خصوصي‌سازي يک اضطرار و اجبار براي نجات بوده و وظيفه‌ي سازمان فقط نظارت و سياست‌گذاري است.

قائم‌مقام سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري گفت: اين سازمان پرچم‌دار اجراي اصل 44 قانون اساسي است و خصوصي‌سازي يک اضطرار و اجبار براي نجات بوده و وظيفه‌ي سازمان فقط نظارت و سياست‌گذاري است.

 

به گزارش ايسنا در خراسان رضوي، حميد بقايي در جلسه‌ي توديع و معارفه‌ي رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استان خراسان رضوي، اظهار داشت: سازمان بايد کارهايي را که حکم تصدي‌گري ندارند، به بخش خصوصي بسپارد. اصلي‌ترين برنامه‌ي سازمان براي امسال و آينده، خصوصي‌سازي است.

وي با بيان اين‌که وظيفه‌ي ميراث فرهنگي فقط نگهداري از آثار و محوطه‌هاي تاريخي نيست، ادامه داد: وظيفه‌ي ميراث فرهنگي بيان و تبيين تاريخ ايران و روحي است که در آثار تاريخي وجود دارد.

او با بيان اين‌که سازمان به آثار تاريخ ايران در پيش از اسلام توجه دارد، گفت: تخت جمشيد (پارسه) بنايي است كه حتا اگر به سلاطين هم مربوط بوده باشد، آن انسان‌هايي که با فکر و انديشه آن‌را ساخته‌اند، انسان‌هايي شريف بوده‌اند، پس به تاريخ ايران پيش از اسلام توجه مي‌شود، نه نيت پادشاه‌ها.

بقايي با بيان اين‌که عده‌اي بر تاريخ ما اجحاف کرده‌اند، تأکيد کرد: سازمان ميراث فرهنگي بايد از تاريخ ايران، مديريت ايراني و خانواده‌ي ايراني الگوسازي کند.

وي تفسير كردن حضور شش ميليون زاير را در مشهد خواست و گفت: استان خراسان رضوي جزو اصلي‌ترين استان‌هاست و اين سازمان، بيشترين اعتبارات را در حد توان به اين استان داده است.

او ادامه داد: بسياري از اهداف و وظايف سازمان بايد واگذار شوند، زيرا حجم وظايف اين سازمان خيلي گسترده‌تر از بدنه‌ي آن است. امسال 85 درصد بودجه‌ي سازمان با هدف خريد حريم اماكن تاريخي كشور، به پروژه‌ي شهر تاريخي و كهن توس اختصاص يافت.

بقايي اظهار كرد: ديگر بحث مطرح‌شده، بحث سرويس‌هاي بهداشتي است. اكنون يك‌هزار منطقه براي اين امر شناسايي و تعريف شده‌اند. احداث سرويس‌هاي بهداشتي، يکي از اصلي‌ترين برنامه‌هاي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري است.

قائم‌مقام سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري گفت: شرکتي خصوصي در مشهد اين کار را آغاز کرده است و يك‌صد نقطه براي اختصاص به سرويس بهداشتي براي استان تعريف شده‌اند و احداث آن به‌صورت خصوصي انجام مي‌شود.

وي با بيان اين‌که دو مشکل عمده در حوزه‌ي سرمايه‌گذاري وجود دارند، افزود: مشکل قوانين و طريقه‌ي رفتار، دو مشکل در زمينه‌ي سرمايه‌گذاري‌اند، البته در زمينه‌ي قوانين، کارهايي در دست اجرا هستند، اما در بحث رفتار بايد نظام فکري خود را مهندسي كنيم.

او تأکيد کرد: سازمان بايد حتا بحث کاوش محوطه‌هاي تاريخي را به بخش خصوصي واگذار كند و هر جا که مراکز سازمان‌ها به تحفيظ نياز دارند، به آن‌ها کمک کند.

بقايي بيان كرد: در حوزه‌ي صنايع دستي، سازمان سياست فروش را در پيش گرفته است، زيرا تنها مشکل صنايع دستي مسأله‌ي فروش آن بوده است؛ ولي با اين وجود، فروش صنايع دستي کار سازمان نيست و بايد اين امر نيز به بخش خصوصي واگذار شود. يکي از بهترين مکان‌ها براي اين امر، شهر توس است که بازار فروش صنايع دستي مي‌تواند باشد.

قائم‌مقام سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري اضافه كرد: رييس جديد سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استان خراسان رضوي بايد مسأله‌ي فروش محصولات صنايع دستي را پي‌گيري کند، زيرا اين استان با ميانگين 15 ميليون مسافر در سال، نبايد در اين امر مشکلي داشته باشد.

به گزارش ايسنا، در اين مراسم رييس پيشين سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري خراسان رضوي گفت: در سال 1385 هيچ بنايي در عرصه‌ي ميراث فرهنگي خراسان در مرحله‌ي اضطرار باقي نماند و تمام آثار در وضعيت ثانويه و تزييني قرار گرفتند. تعداد آثار به ثبت رسيده در فهرست آثار ملي نيز از 380 به 1420 اثر افزايش يافت و هم‌چنان درحال افزايش است.

ابوالفضل مکرمي‌فر اظهار داشت: سازمان ميراث فرهنگي با ديگر ارگان‌ها متفاوت است. اين سازمان نسبت به ارگان‌هاي ديگر حساس‌تر و متعلق به 70 ميليون نفر است.

وي ادامه داد: اكنون 12 موزه در 12 شهر خراسان رضوي به بهره‌برداري رسيده‌اند و هشت موزه‌ي ديگر در دست اجرا هستند. تا پايان امسال، هر شهر استان خراسان رضوي يک موزه خواهد داشت.

او بيان كرد: ميزان اعتبار در سال 1383 نسبت به سال 1384، 800 ميليون بود و اين اعتبار در سال 1386 به يک ميليارد و 400 ميليون تومان افزايش يافت. اين اعتبار امسال با رشد صددرصدي به يک ميليارد و 600 ميليون تومان افزايش يافته است.

مكرمي‌فر گفت: از آغاز به‌کار در خراسان رضوي تا پايان سه‌ماه نخست امسال، 40 ميليارد تومان اعتبار ملي، عمراني و استاني را در راستاي توسعه‌ي عمراني جذب کرده‌ايم.

او توضيح داد: در پرداخت تسهيلات بانکي در سال 1383، سه ميليارد تومان ميزان تسهيلات پرداختي بود که اين رقم در سال 1386 به 220 ميليارد افزايش يافت و اين به‌معني افزايش 400 برابري نسبت به سال 1383 است و با اين کار، تحولي عظيم در عرصه‌ي زيرساخت‌هاي گردشگري ايجاد شد. هم‌چنين تا پايان امسال، 59 هتل و هتل‌آپارتمان به بهره‌برداري خواهند رسيد.

وي افزود: در دو حوزه به رييس جديد اين سازمان توصيه مي‌کنم که به‌عنوان پروژه‌هاي در اولويت پي‌گير آن باشد؛ ابتدا بحث موزه‌ي بزرگ خراسان و بحث شهر تاريخي شهر توس و ديگري تهيه‌ي نقشه‌ي باستان‌شناسي است که در دانشگاه تهران در دست تهيه است.

در ادامه‌ي اين مراسم، محسن لشگري ـ رييس جديد سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري خراسان رضوي ـ اظهار داشت: فعاليت سازمان بايد مضاعف شود و از وجود زايران در اين استان به‌نحو احسن استفاده شود.

رييس پيشين سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استان خراسان شمالي ادامه داد: تمام موارد و شاخصه‌هاي ميراث فرهنگي و صنايع دستي و حتا در حوزه‌ي گردشگري، نشانه‌ي الهي و خدايي‌اند که انسان به عظمت توجه مي‌کند.

لشگري اضافه کرد: سازمان را بايد به مسيري که به اقتدار و افتخار ايران منجر مي‌شود، رساند. خدمت به خراسان رضوي خدمت به زايران امام رضا (ع) است و مسؤولان کشوري بايد از اين منظر به خراسان رضوي بيشتر توجه كنند.

به گزارش ايسنا، رجبعلي لباف خانيکي ـ باستان‌شناس و پژوهشگر حوزه‌ي ميراث فرهنگي ـ نيز گفت: کار در ميراث فرهنگي يک کار بنيادي است و بهره‌اش سال‌ها بعد ظاهر مي‌شود. کساني که در عرصه‌ي ميراث فرهنگي کار مي‌کنند، بايد عاشق ميراث باشند.

وي بيان کرد: اين سازمان در دو مقوله‌ي ميراث فرهنگي و گردشگري تقسيم شده و صنايع دستي هنوز جاي خود را باز نکرده است و بايد به جايگاهي در شأن آن برسد.

لباف خانيکي تأكيد كرد: رييس جديد سازمان در خراسان رضوي بايد مسأله‌ي باستان‌شناسي را درنظر بگيرد، زيرا محوطه‌هاي باستان‌شناسي در خراسان رضوي بسيار زياد هستند.

کلمات کلیدی
تاریخ آخرین بروزرسانی: 1387/05/13 13:35
تنظیمات قالب