رشد 20 برابري واگذاري سهام ترجيحي به كارگران
در سه ماهه اول امسال 255 ميليون سهم به ارزش 483 ميليارد ريال به 6193 كارگر واگذار شده كه نسبت به عملكرد دولت هشتم در اين زمينه رشد 20 برابري داشته است.

در سه ماهه اول امسال 255 ميليون سهم به ارزش 483 ميليارد ريال به 6193 كارگر واگذار شده كه نسبت به عملكرد دولت هشتم در اين زمينه رشد 20 برابري داشته است.
مسعود كاظمزاده ـ مديركل امور اجتماعي و سهام وزارت كار و امور اجتماعي ـ در گفتوگو با ايسنا با بيان اينكه به تدريج سهام عدالت به همه قشرهاي جامعه تعلق ميگيرد، گفت: با توجه به اينكه زنان كارگر سرپرست خانوارها در دو بخش خانه و عرصه توليدات كشور فعاليت ميكنند و از لحاظ معيشتي نيز با مشكل مواجه هستند، طبق پيشنهادي به رييس جمهور از وي تقاضا كرديم زنان كارگر سرپرست خانوارهايي كه تحت پوشش بيمه سازمان تامين اجتماعي هستند، در اعطاي سهام عدالت در اولويت قرار گيرند.
وي در مورد واگذاري سهام ترجيحي به كارگران افزود: با اصلاحيهاي كه در مورد مصوبه هيات وزيران در ششم ارديبهشت ماه امسال در دولت تصويب شد، تحول خوبي در اعطاي سهام ترجيحي كارگران رخ داده است.
كاظم زاده با اشاره به واگذاري 255 ميليون و 727 هزار سهم به كارگران در سه ماهه اول امسال اظهار كرد: به علت اين اصلاح آيين نامه سهام ترجيحي، رقم واگذاري سهم در سه ماهه نخست امسال در مقايسه با كل سهام واگذارشده در سال گذشته كه شش ميليون سهام بوده، پيشرفت خوبي داشته است.
وي اذعان كرد: واگذاري سهام ترجيحي به كارگران در سه ماهه نخست سال جاري در مقايسه با سال 83 (دولت هشتم) كه حدود 12 ميليون بود، رشد 20 برابري داشته است.
مديركل امور اجتماعي و سهام وزارت كار و امور اجتماعي در مورد علت اين رشد گفت: خريد سهام بدون پرداخت پول پيش موجب اين رشد شده كه برخلاف سالهاي گذشته كه كارگران بايد براي خريد سهم 20 درصد مبلغ را ميپرداختند، اكنون بدون پرداخت هيچ پولي كارگر ميتواند صاحب سهام ترجيحي شود.
وي با توصيه بر اينكه كارگران سهمهاي خود را براي نقد كردن نفروشند تصريح كرد: به دليل در حال رونق بودن بازار سهام، بهتر است كارگران سهام هاي خود را نفروشند، بخصوص كه شركتهاي صدر اصل 44 و داراي سهامهاي با ارزش در حال واردشدن به بازار بورس هستنند.
كاظم زاده با بيان اينكه سهام براي كارگران مانند قلكي است گفت: كارگراني كه در سالهاي قبل از انقلاب صاحب سهام شده بودند، اكنون از سود خوبي بهرهمند ميشوند و كارگران با فروش سهام خود از سود كمتري بهرهمند خواهند شد.
وي با بيان اينكه كارگران اگر سهم خود را بعد از بازنشستگي بفروشند سود بيشتري ميكنند افزود: اين افراد در دوران بازنشستگي ميتوانند علاوه بر حقوق بازنشستگي خود از سود اين سهام نيز بهرهمند شوند.
مديركل امور اجتماعي و سهام وزارت كار و امور اجتماعي ادامه داد: ميزان سوددهي شركتهايي مانند شركت مس سرچشمه كه در حال حاضر سهام آنها به كارگران واگذار ميشود، آنقدر مطلوبند كه غيرقابل مقايسه با سالهاي قبل است.
وي در مورد علت رشد تعداد سهامهاي واگذار شده به كارگران در سه ماهه نخست امسال گفت: اين موضوع به اين علت بود كه در حالي كه شركت مس سرچشمه از طريق سهام عدالت در حال واگذاري بود، در سهام عدالت پيشبيني شد كه بايد سهام ترجيحي را كنار بگذارد، به عبارتي ديگرهر شركت دولتي كه واگذار ميشود بايد سهام پنج درصدي آن را كنار بگذارند كه كنارگذرادن اين پنج درصد موجب شده تا خيلي از كارگران وارد چرخه خريد سهام شوند.
كاظم زاده در مورد تعداد كارگران بهرهمند از اين سهمها گفت: تعداد كارگران بهرهمند از سهمها از 5849 نفر در سال گذشته به 6193 نفر در سه ماهه نخست امسال افزايش پيدا كرده است كه مبلغ اين سهمهاي واگذار شده نيز از 56 ميليارد و 238 ميليون ريال در سال گذشته به 483 ميليارد و 777 ميليون ريال در سه ماه نخست امسال افزايش يافته است.
وي با اشاره به افزايش سهام ترجيحي كارگران تا سقف 30 ميليون تومان گفت: كارگراني كه در شركتهاي دولتي شاغلند، هنگام واگذاري سهمها ميتوانند نسبت به قيمت ميانگين تا پنج ميليون تومان سهم خريد كنند و از 25 ميليون باقي به قيمت روز واگذاري به شرط اينكه از 20 درصد حقوق و مزاياي وي تجاوز نكند، بهرهمند شوند.
مديركل امور اجتماعي و سهام وزارت كار و امور اجتماعي افزود: در دولت نهم به نحوي سهام ترجيحي چيدهمان شده كه كارگران بهرهمند از سهام ترجيحي مانند سهام عدالت از آن بهرهمند شوند و بتوانند از وامي10 ساله و بدون پيش پرداخت بهره ببرند.
وي خاطرنشان كرد: مقايسه عملكرد واگذاري سهام ترجيحي به كارگران در سال 84 نسبت به سال 83 نشان ميدهد كه آمار تعداد سهام واگذار شده به كارگران 11 درصد افزايش داشته است. علت كاهش تعداد سهام ترجيحي به كارگران در سال 85 نسبت به سال 84 از حدود 13 ميليون به شش ميليون نفر به علت سياستهاي تعديلي دولت، نوسان بازار سرمايه و بالابودن ارزش سهام بعضي شركتها از نظر قيمت هر سهم بوده است ولي درعوض تعداد كارگران برخورداري از سهام 23 درصد و ميزان ريالي سهام واگذار شده به دو برابر افزايش يافته است.
كاظم زاده در خاتمه در مورد تعداد كارگران بهره مند شده از اين سهمهاي ترجيحي گفت: در سال 84، 4729 نفر، در سال 85، 5849 نفر و در سه ماهه نخست امسال اين رقم به 6193 نفر افزايش يافته است/