حيدري كردزنگنه:
تا پايان سال رتبه اول خصوصيسازي در جهان را كسب ميكنيم
ايران نه تنها در سطح خاورميانه بلكه در سطح جهان ميخواهد در خصوصيسازي حرف اول را زده و در صورتي كه سهام بانكها و مخابرات نيز واگذار شود امسال ايران در خصوصيسازي رتبه اول را در دنيا كسب ميكند.
ايران نه تنها در سطح خاورميانه بلكه در سطح جهان ميخواهد در خصوصيسازي حرف اول را زده و در صورتي كه سهام بانكها و مخابرات نيز واگذار شود امسال ايران در خصوصيسازي رتبه اول را در دنيا كسب ميكند.
دكتر غلامرضا حيدري كردزنگنه ـ رييس سازمان خصوصيسازي ـ در گفتوگو با ايسنا، درمورد ناتواني بخش خصوصي در خريد سهام معتقد است: بخش خصوصي بيانگيزه بوده و اين بي انگيزگي بايد ريشه يابي شود كه چرا شركتهاي سوددهي كه در بورس وجود دارند صف فروش داشته و سهام آن در بورس خريدار ندارد و بايد ريشهيابي شود كه چرا شركتهاي خارجي مشتاق خريد سهامهايي مانند فولاد مباركه بوده ولي داخليها علاقهاي ندارند.
وي علت اين امر را در سنتي بودن افكار دانست و خاطرنشان كرد: با وجود استفاده از ابزارها و نهادهاي جديد مالي نگرشها و افكار هنوز سنتي بوده و به همين دليل افراد ريسك نكرده و تحولاتي كه ممكن است در سال آينده براي سهم ايجاد شود پيشبيني نميكنند در حالي كه در ساير كشورهاي دنيا اگر قيمت سهام يك شركت 12برابر در يك روز افزايش يابد باز هم خريداري ميشود زيرا ميداند كه سهام شركت در دو سال آينده 20 برابر سود كرده و بازدهي دارد بنابراين فرد ريسك دو سال بعد را خريداري ميكند.
وي ادامه داد: اين موضوع به شركت بورس نيز مربوط است زيرا با افزايش قيمت يك سهم سعي ميكند آن را محدود كرده و جلوي آن را بگيرد و در صورتي كه قيمت سهم كاهش يابد آن را به تابلو چهارم منتقل ميكند.
وي در مورد سهام بانكها گفت: سهام بانكها مشكلي نداشته زيرا در سراسر دنيا اين صنعت سودده بوده و از سهام آنها استفاده ميشود بنابراين مطمئنا سهام بانكها در ايران نيز با استقبال شديد مواجه ميشود.
كردزنگنه در مورد سهام پتروشيمي فنآوران گفت: در مورد واگذاري سهام اين شركت در حال مذاكره بوده و به محض اين كه بخش خصوصي براي عرضه 10 درصدي در روز اول اعلام آمادگي كند 15 درصد در روز اول عرضه ميشود.
معاون وزير اقتصاد خاطرنشان كرد: با وجود تبليغاتي كه از خارج كشور عليه ايران مبني بر نبود ثبات سياسي و اقتصادي صورت ميگيرد ولي متاسفانه برخي افراد در داخل با وجود مشاهده وضعيت اين تبليغات را باور كرده و مشكلاتي ايجاد ميكنند.
وي در پايان گفت: از ابتداي سال تاكنون(هشت ماه) هفت هزار و 700 ميليارد تومان واگذاري صورت گرفته است و در حال حاضر هزار و 300 ميليارد تومان براي 20 درصد بلوك فولاد مباركه و آلومينيوم و ساير شركتها آگهي وجود دارد كه در صورتي كه به فروش برسند تا آذر ماه ميزان واگذاريها به مرز 9 هزار ميليارد تومان يعني 10 ميليارد دلار ميرسد/