سـرمایـه گـذاری برای تـولید
یکشنبه - 22 تیر 1404
EN
در معارفه امروز؛

آخرین وضعیت مالی هلدینگ خلیج فارس برای عرضه تشریح شد

معارفه هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس بعدازظهر امروز برگزار شد و وضعیت این شرکت برای عرضه اولیه مورد بررسی قرار گرفت.

Normal 0 false false false EN-US X-NONE FA MicrosoftInternetExplorer4

معارفه هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس بعدازظهر امروز برگزار شد و وضعیت این شرکت برای عرضه اولیه مورد بررسی قرار گرفت.

 

 به گزارش روابط عمومي سازمان خصوصي سازي؛ جلسه معارفه عرضه اولیه سهام شرکت هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس بعدازظهر امروز با حضور معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی و معاون وزیر نفت، معاونین سازمان خصوصی سازی، مدیران شرکتهای پتروشیمی و فعالان بازار سرمایه و سرمایه گذاران در سالن آمفی تاتر ساختمان شرکت ملی صنایع پتروشیمی برگزار شد.

محمدرحیم احمدوند، رییس کل سازمان خصوصی سازی در این مراسم گفت: براساس سند چشم انداز ایران باید در سال 1404 به رتبه اول اقتصادی منطقه تبدیل شود که برای تحقق این هدف مطالعات وارزیابی فراوانی انجام شد و این جمع بندی صورت گرفت که در سند چشم انداز علاوه بر توان مالی و مدیریت دولت نیاز است که ماشین اقتصادی کشور از توان بخش خصوصی نیز استفاده کند.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: اولین و اساسی‌ترین گام که در این حوزه برداشته شد اصلاح اصل 44 قانون اساسی بود که فضا وبستر قانونی برای حضور بخش خصوصی فراهم شد. همچنین نیاز است این فضا با الزامات دیگری کامل شود تا بخش خصوصی در یک فضای شفاف و روشن حضور پیدا کرده و مسوولیت‌های اقتصادی را بر عهده گیرد.

به گفته رئیس کل سازمان خصوصی سازی، مقام معظم رهبری با نامگذاری سالهای اخیر به عنوان تلاش مضاعف، کار مضاعف، جهاد اقتصادی، حمایت از تولید ملی، سرمایه و کار ایرانی یک چارچوب رفتاری برای مسوولین اقتصادی تدوین نمودند که تلاش و کوشش کلیه همکاران دستگاههای ذیربط نظیر سازمان خصوصی سازی، شرکت ملی پتروشیمی، شرکت پتروشیمی خلیج فارس، سازمان بورس، سازمان حسابرسی و ... می تواند یکی از مصداقهای کار مضاعف، تلاش مضاعف و جهاد اقتصادی باشد.

احمدوند افزود: در شرایط اقتصادی باید تلاش کنیم تا با بکارگیری منابع و توان بخش خصوصی رشد و توسعه اقتصادی را تسریع ببخشیم و از این طریق به اقتصاد متکی به منابع و عوامل خود و یا اقتصاد مقاومتی دست یابیم.

رییس کل سازمان خصوصی سازی ضمن بیان این نکته که حوزه پتروشیمی یکی از مزیت دارترین حوزه های اقتصادی کشور است، در ادامه به معرفی قابلیتهای هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس اشاره کرد و گفت: بیش از 50 درصد ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی کشور در این مجموعه بوده و نیمی از آن قابلیت صادرات دارد.

احمدوند ادامه داد: واگذاری هلدنیگ پتروشیمی خلیج فارس از برنامه‌های سال 91 سازمان خصوصی بود که با تلاش و حمایت همکاران سازمان خصوصی وشرکت ملی پتروشیمی آماده عرضه شد.

به گزارش ایسنا، جمشید سبزکار، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس هم در این مراسم به مزایای این شرکت بزرگ اشاره کرد و گفت: دسترسی آسان به خوراک، تمرکز درحاشیه خلیج فارس، اصلاح و بهبود مداوم تکنولوژی، در اختیار داشتن نیروی متخصص، وجود بازارهای رو به رشد داخلی وخارجی، دارا بودن طیف وسیعی از محصولات پتروشیمی، دارا بودن اعتبار جهانی در جذب منابع مالی و امکان برخورداری از مناطق ویژه اقتصادی از مزیت‌های هلدینگ خلیج فارس است.

وی با بیان این‌که 15 شرکت در مجموعه هلدینگ وجود دارد خاطرنشان کرد: شرکت پتروشیمی بندر امام که پشتوانه وسیعی برای ساخت شرکت‌های پتروشیمی در ایران بوده و شرکت‌های بوعلی سینا و نوری در شرایط تحریم موفق شدند که کشور را از هر گونه آسیبی در امان نگه داشته و گازوئیل و بنزین مورد نیاز کشور را تامین کنند در زیر مجموعه این شرکت قرار دارند.

وی خاطرنشان کرد: هلدینگ خلیح فارس با 15 شرکت زیر مجموعه خود ظرفیت تولید 24.5 میلیون تن داشته و حجم سرمایه‌گذاری آن 252 هزار میلیارد ریال است.

مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس خاطرنشان کرد: در حال حاضر سهم شرکت‌های پتروشیمی خلیج فارس از ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی 45 درصد است که26 میلیون تن آن بدون احتساب یوتولیتی متعلق به خلیج فارس است.

وی به آمار عملکرد شرکت هلدینگ خلیج فارس اشاره کرد و افزود: هلدینگ خلیج فارس در سال 90 تناژ صادراتی این شرکت 6.5 میلیون تن به ارزش 6.5 میلیارد دلار بوده است که این میزان در 11 ماهه امسال به 5.2 میلیون تن صادرات به ارزش 4.9 میلیارد دلار رسیده است.همچنین تناژ فروش داخلی 5 میلیون تن به ارزش 58 هزار میلیارد ریال بوده است.

وی عنوان کرد: سهم ارزش صادرات هلدینگ در سال 91 با وجود تمامی تحریم‌ها ومشکلات 51 درصد کل کشور بوده و سهم شرکت‌های پتروشیمی خلیج فارس از تناژ داخلی 49 درصد بوده است.

محمدتبار، معاون سازمان خصوصی سازی هم در مراسم معارفه هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس در پاسخ به سوالات متعدد سهامداران در مورد زمان عرضه این شرکت بورسی گفت:‌ باید گزارش بودجه 92.3.31 این شرکت به همراه گزارش تلفیقی حسابرسی شده شرکت ارائه شود تا این هلدینگ بتواند در بورس عرضه شود.

وی گفت: اگر سازمان حسابرسی تا پایان این هفته گزارش حسابرسی را ارائه کند آگهی عرضه این سهم باید طی دو روز کاری قبل از عرضه در شرکت بورس تهران منتشر شود تا سهام شرکت قابلیت عرضه پیدا کند.

وی افزود: به این ترتیب اگر امکان ارائه اطلاعات فراهم شد روز دوشنبه سهام هلدینگ خلیج فارس در بورس عرضه می‌شود.

پورابولی، مدیر عامل شرکت کارگزاری تامین سرمایه نوین و مشاور پذیرش این شرکت به صورت‌های مالی هلدینگ خلیج فارس اشاره کرد و گفت: اطلاعات تلفیقی شش ماهه این شرکت در ساعت 20 دیشب در سایت کدال منتشر شده است.

وی یادآور شد: هلدینگ خلیج فارس در 31 شهریور 90 تشکیل شد و 15 شرکت به آن منتقل شد. این درحالی است که سال مالی شرکت مادر سه ماه از شرکت‌های گروه عقب‌تر بوده و عملکرد شرکت‌های زیر مجموعه که در گزارش تلفیقی ارائه شده تا 31 شهریور ماه است.

وی در پاسخ به سوال سهامداران در خصوص نرخ ارز هلدینگ خلیج فارس گفت: طبق اطلاعات ارائه شده 6600 میلیارد تومان از فروش محصولات این شرکت تماما با ارز مرجع بوده است زیرا اتاق مبادله‌ای در مهر ماه تاسیس شد. به این ترتیب از 6600 میلیارد تومان از فروش محصولات هلدینگ منتج به 1950 میلیارد تومان سود شده است.

ابولی خاطرنشان کرد: سودآوری این شرکت از 3120 میلیارد تومانی بدون احتساب مبادلات درون گروهی و به صورت تجمیع 2300 میلیارد تومان است.

کلمات کلیدی
تاریخ آخرین بروزرسانی: 1391/12/22 19:44
تنظیمات قالب