حداد عادل در همایش جهانی سازی:
با اقتصاد خصوصی ضعیف نمیتوان دولت قوی در عصر جهانی شدن داشت
رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: اگر کسانی تصور میکنند به جای رونق اقتصادی توسط بخش خصوصی باید اقتصاد متمرکز دولتی تقویت شود و بر این باورند که با اقتصاد خصوصی ضعیف میتوان دولت قوی در عصر جهانی شدن داشت، باید بدانند که دوران این تفکر نادرست پایان یافته است.
رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: اگر کسانی تصور میکنند به جای رونق اقتصادی توسط بخش خصوصی باید اقتصاد متمرکز دولتی تقویت شود و بر این باورند که با اقتصاد خصوصی ضعیف میتوان دولت قوی در عصر جهانی شدن داشت، باید بدانند که دوران این تفکر نادرست پایان یافته است.
به گزارش مهر، دکتر غلامعلی حداد عادل که در همایش بین المللی "جهانی شدن، خصوصی سازی و عدالت اقتصادی" در سالن همایش های بین المللی صدا و سیما سخن می گفت، اظهار داشت: جهانی شدن که برای ما و کشورهای دیگر یک چالش است و خصوصی سازی که در دستور کار جدی و فوری ما قرار دارد و عدالت اجتماعی و اقتصادی که آرمان انقلاب و نظام ما تلقی می شود عناصر اساسی در اداره کشور و برقراری رابطه با جهانیان هستند.
وی افزود: جهانی شدن از خصوصیات روزگار ماست و مقایسه قرن بیستم و بیست و یکم نشان می دهد که قرن گذشته قرن تحکیم و تثبیت دولت ها و ملیت ها و مرزهای سیاسی و اقتصادی و فرهنگی و عصر ایجاد سازمان های متعدد بین المللی برای متمایز کردن دولت ها و ملت ها و تعامل بین آنها بود.
" قرن بیست و یک با عنوان جهانی شدن آغاز شد و قرن یکپارچگی و برداشته شدن مرزها اما در دوره جدید شاهد دو حرکت به ظاهر متضاد اصرار بر ملی ماندن و گام برداشتن به طور شتابان به سوی جهانی شدن هستیم."
رئیس مجلس افزود: جهانی شدن اقتصاد برای کشورهایی همچون ایران می تواند به طور همزمان "فرصت" و "تهدید" باشد و تبدیل "تهدید" به "فرصت" نیازمند هوشمندی است که امید می رود صاحبان اندیشه و تخصص و تجربه جهانی شدن راهکاری مناسب برای تبدیل تهدید به فرصت در فرآیند جهانی شدن ارائه دهد.
وی همچنین به اجرایی شدن سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی و نزدیکی به تحقق خصوصی سازی در کشورمان اشاره کرد و گفت که تقارن این تحول اقتصادی در داخل با تحولات جهانی می تواند در پرتو نگاه جهانی شدن رنگ خاصی به خود بگیرد.
حداد عادل اظهار داشت: رابطه حرکت به سوی خصوصی سازی با حرکت جهانی شدن باید مشخص شود تا بدانیم خصوصی سازی در جهانی که اقتصاد آن به سوی جهانی شدن سوق دارد چه معنا و الزاماتی دارد و همایش جهانی شدن، خصوصی سازی وعدالت اقتصادی می تواند با تعریف رابطه اقتصاد ملی با اقتصاد جهانی مسئولان را در قانونگذاری و اجرای سیاست های ابلاغی رهبر معظم انقلاب در زمینه اصل 44 قانون اساسی یاری دهد.
رئیس مجلس با اشاره به خصوصی سازی و عدالت اقتصادی یادآور شد: اگر 25 سال پیش همایشی با موضوع خصوصی سازی وعدالت اقتصادی برگزار می شد، تصور برخی این بود که غرض از برگزاری همایش اثبات عدم تامین عدالت اقتصادی و اجتماعی با اجرای خصوصی سازی است ولی امروز تلاش می شود تا عکس این مطلب ثابت شود.
وی تصریح کرد: امروز برای اثبات رابطه میان خصوصی سازی و عدالت اقتصادی همایش های متعددی برگزار می شود تا مشخص شود که خصوصی سازی می تواند و باید به عدالت اقتصادی منتهی شود و در حقیقت شیوه ای از خصوصی سازی جستجو می شود که محصول آن عدالت اقتصادی و اجتماعی باشد.
"امروز تفکری که تاکید داشت عدالت و مالکیت خصوصی هرگز قابل جمع نیستند و شرط تامین هر نوع عدالت را نقض مالکیت خصوصی و ایجاد اقتصاد متمرکز دولتی می دانست با فروپاشی شوروی و مارکسیسم در دنیا شکست خورده و جهان این مرحله را پشت سر گذاشته است."
او که تاکید کرد کشور ایران اسلامی امروز از افکار مبتنی بر غیر قابل جمع و ناسازگار دانستن مالکیت خصوصی وعدالت فاصله گرفته، متذکر شد که می توانیم به طور مستقل و آزادانه و با تکیه بر تعالیم اسلامی به نوعی از اقتصاد منحصر به فرد که مالکیت خصوصی را به رسمیت می شناسد و با رعایت همه جوانب بخش خصوصی را تقویت و امور دولتی را به مردم واگذار می کند بیندیشد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در عین حال از بزرگترین موانع تحقق خصوصی سازی را دیوان سالاری دانست و گفت: برای برخی مدیران دولتی وکارمندان دستگاه های اجرایی که مخالف خصوصی سازی هستند واگذاری امور دولتی به بخش های غیر دولتی دشوار است و آنها نسبت به واگذاری امکاناتی که در دست دارند به مردم مقاومت می کنند.
حداد عادل تاکید کرد: اقتصاد متمرکز دولتی که انگیزه تحرک ندارد از فقدان رقابت رنج می برد و بر اثر فربهی نحیف می ماند و گرفتار ویژه خواری و افزون خواهی می شود و همواره با فساد قرین است و از این رو کارآیی چنین اقتصادی کاهش می یابد.
وی یادآور شد: امکان دارد اقتصاد دولتی سبب ایجاد تساوی شود ولی بعید است به تحقق عدالت اقتصادی منتهی شود و به همین علت در چنین اقتصاد ضعیفی ظلم بستویه عدل محسوب می شود.
"اگر رونق اقتصادی توسط بخش خصوصی ایجاد شود، سطح درآمد و رفاه کارمندان دولت نیز بیشتر می شود و اگر تصور کنیم که با اقتصاد خصوصی ضعیف می توانیم صاحب دولتی قوی باشیم باید بدانیم که اشتباه است."
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به ایجاد تحول در زیر ساخت های کشور توسط دولت برلزوم کار فرهنگی برای تغییر ذهنیت افراد نسبت به کارآفرینی و سرمایه گذاری در عرصه اقتصاد به منظور استفاده بهینه از زیر ساخت ها جهت دست یابی به توسعه و پیشرفت خاطر نشان کرد: اقتصاد ما وقتی شکوفا می شود و نیروی کار ما زمانی به رفاه دست می یابند که کارآفرین همچون کارگر محترم باشد و خصوصی سازی تحقق یابد.
حداد عادل در عین حال خطاب به فعالان اقتصادی در بخش خصوصی، متذکر شد که اگر خواهان تغییر ذهنیت ها و نسبت به این حوزه و اصلاح فرهنگ توجه به کارآفرینی و قوانین ذیربط هستند باید مسئولیت کار خود را بر عهده گیرند و آماده خطر کردن باشند و برای انباشت سرمایه عجله نکنند.
او در پایان اظهار داشت: همه آحاد ملت اعم از سرمایه گذار و نیروی کار باید احساس تعهد ملی کنیم و از منافع سریع شخصی چشم بپوشیم، مدیریت و کار و تلاش را مهم بدانیم و با رعایت قانون مسیر تعامل سازنده با اقتصاد جهانی را بپیماییم و به سوی تحقق عدالت اقتصادی گام برداریم.
این گزارش می افزاید، پیش از سخنرانی رئیس مجلس شورای اسلامی در همایش سه روزه جهانی شدن، خصوصی سازی و عدالت اقتصادی، محمد نهاوندیان رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن کشور و اسفندیار رحیم مشایی معاون رئیس جمهور و رئیس مرکز مطالعات جهانی شدن به ایراد سخن پرداختند.