سـرمایـه گـذاری برای تـولید
یکشنبه - 22 تیر 1404
EN

مهمترین دغدغه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بعد از واگذاری به بخش خصوصی است

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، مهمترین دغدغه وزارت مطبع خود را بعد از واگذاری به بخش خصوصی عنوان کرد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، مهمترین دغدغه وزارت مطبع خود را بعد از واگذاری به بخش خصوصی عنوان کرد.

 

 

به گزارش خبرنگار سایت سازمان خصوصی سازی(WWW.IPO.IR دکتر محمد سلیمانی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در هم‌اندیشی ملی نقش بورس و اوراق بهادار در اجرای سیاست‌های کلی اصل 44، ضمن ارائه گزارش عملکرد این وزارتخانه در اجرای سیاستهای ابلاغی اصل 44؛ یکی از دغدغه‌های وزارت ارتباطات را بعد از واگذاری مالکیتی شرکت مخابرات به بخش خصوصی عنوان کرد.

وی افزود: بر همین اساس، در تلاش هستیم تا شرایط احتمالی بعد از واگذاری را بررسی کرده و به منظور فراهم آوردن بسترهای قانونی لازم، آن‌ها را در اختیار دولت و مجلس قرار دهیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات؛ شتاب بخشیدن به رشد اقتصادی، گسترش مالکیت به منظور تامین عدالت اجتماعی، افزایش رقابت پذری در اقتصاد ملی، کاهش تصدیگری و بار مالی دولت، افزایش سطح عمومی اشتغال و تشویق مردم به پس انداز و سرمایه گذاری را از جمله اهداف خصوصی سازی و نیز سیاستهای ابلاغی اصل 44 قانون اساسی برشمرد.

دکتر سلیمانی؛ از اصلاحات لازم در خصوص بازار، قیمت گذاری محصولات، مدیریت مناسب بر اساس قانون تجارت، کارشناس همه جانبه قبل از واگذاری، جذب مدیران با تجربه و کارآمد و تدوین و اجرای نقش جدیدحاکمیتی در جهت سیاستگذاری را از جمله الزامات قبل از واگذاری شرکتهای دولتی برشمرد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، مفهوم آزاد سازی اقتصاد و خصوصی سازی را دو مفهوم متفاوت عنوان کرد و افزود: معنای خصوصی سازی تغییر مالکیت بخش دولتی به بخش خصوصی است در حالی که آزاد سازی به معنی بازگشایی یک بازار انحصاری است.

وی همچنین خصوصی سازی صورت گرفته در کشورهایی همچون شیلی و مالزی را رقابتی، خصوصی سازی انجام شده دراروپا، ژاپن و کره را مرحله ای و خصوصی سازی هند و کلمبیا را بر اساس آزاد سازی عنوان کرد.

دکتر سلیمانی ؛ تفکیک ناپذیری خدمات عمومی از ماهیت مخابرات، ضرورت دسترسی عامه به خدمات عمومی و مشکلات محاسبه اقتصادی را از جمله پیچیدگی فرآیند خصوصی سازی در مخابرات برشمرد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به مطالعات وزارت ارتباطات بر روی تجربیات کشورهای دیگر گفت: تا سال 2000 میلادی و در سطح جهانی ، ارایه 67 درصد از سرویس‌های موبایل و 72 درصد از سرویس‌های اینترنت به بخش خصوصی واگذار شده بود و بقیه اکثراً در اختیار دولت‌ها بوده است.

وی خاطر نشان کرد: مشارکت بخش خصوصی در حوزه مخابرات از سال 1980 تا 2001 از دو درصد به 56 درصد افزایش یافته است.

وی به تلاش‌های صورت گرفته در این عرصه توسط تعدادی از کشورهای آسیایی و اروپایی اشاره کرد و اظهار داشت: کشور انگلستان، به منظور حفظ و تضمین منافع خود، سهامی را با عنوان «سهام طلائی» در مفاد اساسنامه شرکت‌های خصوصی تشکیل شده، قرار داده است.

وی افزود: ما نیز در کشور خود باید راه کارهایی را برای دفاع از حقوق مردم و منافع ملی پیدا کنیم تا بعد از خصوصی‌سازی، امکان اعمال نقش حاکمیتی از سوی دولت وجود داشته باشد.

دکتر سلیمانی افزود: مخابرات یک سرمایه 14 هزار میلیارد تومانی است که خدمات ویژه خود را به بیش از 38 میلیون مشترک ارایه می‌کند و بیش از 80 هزار نفر در بخش خصوصی از این طریق، امرار معاش می‌کنند؛ بنابراین می بایست در کشور راه کارهایی را برای دفاع از حقوق مردم و منافع ملی پیدا کنیم تا بعد از خصوصی‌سازی، امکان اعمال نقش حاکمیتی از سوی دولت وجود داشته باشد/

کلمات کلیدی
تاریخ آخرین بروزرسانی: 1386/02/29 16:50
تنظیمات قالب