مدیرعامل ماشینسازی تبریز:
حرف و حدیثها درباره ماشینسازی واقعیت ندارد؛ تولیدات شرکت پس از واگذاری ۳ برابر شد
مدیرعامل ماشینسازی تبریز با اشاره به اینکه نیمه اول سال ۹۷ تولید ماهانه ماشینسازی به ۲۰ دستگاه نمیرسید، گفت: بعد از واگذاری، تغییرات مدیریتی و همت کارگران، تولید کارخانه به بالای ۶۰ دستگاه در ماه رسید و تولیدات سه برابر شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان خصوصی سازی به نقل از خبرگزاری تسنیم از تبریز، نصیر شکرانی در نشست با مدیران خبرگزاریها و روزنامههای آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه ماشینسازی علیرغم تبلیغات و شایعات فراوان که مورد بیمهری قرار گرفته، پویا و فعال است اظهار داشت: با تلاش مدیران و کارگران این مجموعه، ماشین سازی فعال شده و به تولید ادامه میدهد.
وی با بیان اینکه ماشین سازی در سال 96 بدهیهای خود را به کارکنان، کارگران و بانکها، بیمهها، آب، برق و... تسویه کرده است، گفت: با وجود برخی وقفهها بعد از خریداری توسط مالک جدید، با مبلغ کلانی که وی تزریق کرد، معوقات و کمبود مواد اولیه حل شد و کارخانه پویاتر شده است.
مدیرعامل کارخانه ماشین سازی تبریز با اشاره به اینکه با تزریق نقدینگی توسط مالک به کارخانه، 8 میلیارد معوقات همکاران پرداخت شد و بقیه نقدینگی در خط تولید مورد استفاده قرار گرفت، ابراز داشت: برای بدهی بانکی که سند ماشینسازی و ریختهگری توقیف بود، با 7 میلیارد تسویه شد و سند این شرکت آزاد شد، ضمن اینکه 48 میلیارد تومان هم خصوصیسازی به سازمان گسترش و نوسازی بدهکار بود و همچنان بدهکار است.
وی از تزریق مجموعا 150 میلیارد تومان آورده از جانب خریدار کارخانه خبر داد و افزود: بیش از 400 نفر هم نیروی جدید وارد مجموعه شد که 160 نفر از آنها قرارداد شرکتی بودند و به قرارداد مستقیم تبدیل شدند. کارخانه در زمان خریداری 380 نفر نیرو داشت ولی اکنون 750 نیرو دارد و 350 نفر هم در ریختهگری داریم که در مجموع بیش از 1100 نیرو مشغول به کار هستند.
شکرانی با اشاره به اینکه نیمه اول سال 97 تولید ماهانه ماشینسازی به 20 دستگاه نمیرسید، گفت: بعد از واگذاری، تغییرات مدیریتی و همت کارگران، تولید کارخانه به بالای 60 دستگاه در ماه رسید و تولیدات سه برابر شد. پرداخت مرتب حقوق کارکنان و متخصصین و تزریق مواد اولیه مرتب به خط تولید هم موجب ایجاد انگیزه بالا شد و باعث شد تولید با سرعت بالا تداوم یابد.
وی از طرح برخی سخنان غیر کارشناسی و تخصصی از سوی تعدادی از مدیران انتقاد کرد و گفت: اینکه ماشینسازی را به خودروسازی تبدیل میکنیم، این حرف غیرتخصصی است. اساسا کارکرد این دو کاملا متفاوت است. ماشین سازی ایجاد شغل میکند ولی خودروسازی استهلاک مطلق است.
مدیرعامل ماشین سازی تبریز با بیان اینکه انتظار داریم تصمیمسازان و مدیران استان از ماشینسازی در سال رونق تولید حمایت کنند، اضافه کرد: لنگه این شرکت در خاورمیانه وجود ندارد، لذا باید برای احیای کامل این شرکت باید همه با هم تلاش کنیم.
وی از رونق فروش محصولات و صادرات آن خبر داد و افزود: ابتدای امسال 12 دستگاه به ترکیه صادر کردیم و 12 دستگاه هم سفارش دادند. چندین دستگاه هم به آلمان و سوئد صادر کرده ایم که نشان از تکنولوژی بالای محصولات این کارخانه دارد.
شکرانی خاطر نشان کرد: 27 میلیون دلار هم قرارداد با سوریه برای 6 سال امضا کردیم و قرار شد در سوریه کارخانهای بسازیم و ماشینسازی تبریز پشتیبان آن شرکت باشد که بعد از ماه رمضان قرار داد تکمیلی را امضا میکنیم.
وی در ادامه با انتقاد از اینکه هر حرف و حدیثی درباره ماشین سازی اعم از واگذاری مجدد و مشکلات مختلف که واقعیت ندارد، در خرید قطعه و بازار فروش ما اثر میگذارد، تصریح کرد: از یکسال گذشته هیچ مسئولی از کارخانه بازدید نکرده که تولید داریم یا نه ولی در مورد عدم تولید در ماشین سازی اظهار نظر و ابراز نگرانی میکنند. فقط مشاور ارشد وزیر صنعت به این کارخانه آمد و از محل کارخانه با وزیر تماس گرفت و گفت که تولید در این شرکت پویاست و آنچه به شما گزارش دادهاند، 180 درجه با واقعیت موجود در این شرکت فرق دارد.
مدیرعامل ماشین سازی تبریز با اشاره به اینکه کارخانه آهنگری شرکت 20 سال تعطیل بود ولی مالک این شرکت دوباره آن را راهاندازی کرد، ابراز داشت: با شرکت مس قرارداد داریم که لولههای مسی بسازیم و تراکتورسازی هم اعلام آمادگی کرده تا از تولیدات ما خریداری کنند، حتی از ترکیه هم سفارش ریختهگری قطعه داریم.
شکرانی با تاکید بر اینکه گروه ماشینسازی فعالیت خوبی دارد و امیدوارم این فعالیت بیش از گذشته رونق بگیرد افزود: اکنون ماشینسازی هر مالکی دارد، مهم نیست، مهم این است که این صنعت سرپا باشد چراکه آبروی صنعت استان است و پشتیبان صنایع مهمی مانند هوافضا، نفت، دفاع و صنایع حساس است.
وی استقلال هر کشوری را وابسته به صنعت و اقتصاد دانست و گفت: چرا باید عمدا ماشینسازی را خار و ذلیل کنیم؟ همه با هم کمک کنیم تولید رونق بیشتری گرفته و به دوران اوج ماشین سازی نزدیک شویم.
مدیرعامل ماشین سازی تبریز در پاسخ به تسنیم، تکلیف مالکیت را مورد اشاره قرار داد و خاطر نشان کرد: هیچ حکمی برای خلع ید صادر نشده و بحث فروش مجدد مطرح نیست. مالک فعلی از طریق وکلا تلاش میکند که یک ماه مرخصی بگیرد تا تمام دیونات خود را پرداخت کند. از اعتماد فرخزاد در قضیه ارز سوء استفاده شد و باید فرصت مجددی برای اصلاح روند گذشته داده شود.
وی در مورد وضعیت تکنولوژی تولیدات ماشینسازی هم گفت: شرکت سوئدی که دستگاهی مشابه ما تولید میکند، عینا همان دستگاه است ولی اپراتور آنها ربات است اما در دستگاههای تولیدی ما، انسان اپراتور است. تکنولوژی این شرکت از تکنولوژی روز دنیا عقب نیست چرا که مشتریان خارجی ما از اروپاست و رضایت دارند.