سـرمایـه گـذاری برای تـولید
یکشنبه - 22 تیر 1404
EN
وزیر امور اقتصادی و دارایی:

«تامین مالی جمعی ارزی» تجلی جدی شعار جهش تولید با مشارکت مردم است

وزیر امور اقتصادی و دارایی رونمایی از پروژه «تامین مالی جمعی ارزی» توسط فرابورس را تجلی جدی تحقق شعار مقام معظم رهبری برای سال ۱۴۰۳ خواند.

به گزارش روابط عمومی سازمان خصوصی سازی به نقل از شادا، دکتر سید احسان خاندوزی در مراسم رونمایی از «تامین مالی جمعی ارزی» در محل سازمان فرابورس ایران گفت: رونمایی امروز از جهات مختلف دارای اهمیت است اما آنچه بیش از همه از نظر من مهم است، اینکه، شاهد ظهور و ریشه دواندن یک نهاد بالغ در مجموعه نهادهای تأمین مالی کشور هستیم که می توان کاملا به ماندگاری آن مطمئن بود.

دکتر خاندوزی افزود: گرچه نهادهای سنتی تأمین مالی مثل نظام بانکی، کماکان بسیار حائز اهمیت هستند اما نهاد «تامین مالی جمعی ارزی» به دلیل جنس مشارکت کنندگان آن و نقش پر رنگ فعالان بخش غیردولتی و عامه مردم در آن، بسیار متمایز و دارای اهمیت زیادی است.

وی با اشاره به اینکه تا پایان سال گذشته، پنج هزار میلیارد تومان از محل تامین مالی جمعی به حدود ۴۵۰ طرح کوچک و بزرگ اقتصادی اختصاص یافته است، اظهار داشت: عده ای از دوستان معتقد بودند چون این ارقام، چندان بزرگ نیستند، شاید بهتر باشد امروز، یکی از معاونان وزارت اقتصاد در آیین رونمایی حضور یابد، اما به اعتقاد من، اتفاقا این نهاد، امروز تبدیل به یک درخت تناور شده و بسیار حائز اهمیت است.

وزیر اقتصاد در ادامه، یکی از مهم ترین ویژگی های نهاد «تامین مالی جمعی ارزی» را این نکته عنوان کرد که مولود یک اراده جمعی است.

دکتر خاندوزی افزود: من چند سال قبل، مقاله ای با محوریت "شکست هماهنگی" نوشته و سعی کرده بودم ریشه یابی کنم که چرا در اقتصاد ایران، طرح های بسیار خوب بر روی کاغذ، در عمل به نتیجه نرسیده و هماهنگی بین بخشی برای اجرای آنها شکل نمی گیرد.

وزیر اقتصاد گفت: خوشبختانه در راستای شکل‌گیری  «تامین مالی جمعی ارزی» شاهد یک حرکت جمعی بین بخش های مختلف اقتصادی اعم از سازمان بورس، فرابورس، سازمان سرمایه‌گذاری، بانک مرکزی، بخش خصوصی و ... بودیم و توانستیم بر پدیده "شکست هماهنگی" فائق بیاییم.

وی با تأکید بر اینکه هر چه سریع تر باید کام تعداد بیشتری از فعالان اقتصادی را از محل تأمین مالی جمعی ارزی شیرین کنیم، گفت: قبول دارم ‌که باید با احتیاط بیشتری در این مسیر حرکت کرد اما این احتیاط نباید موجب شود ظرفیت های بسیار بالای موجود، در پیچ و خم بوروکراسی اداری، رنگ ببازد.

دکتر خاندوزی افزود: هر چقدر تعداد بیشتری طرح اقتصادی، با رعایت استانداردها و کیفیت لازم، در قالب این پروژه، تأمین مالی شود، بتدریج موجب آن می شود که موازنه سنتی نظام تأمین مالی به سمت بازار سرمایه بهم بخورد.

وزیر اقتصاد تصریح کرد: در حال حاضر به یمن بکارگیری سیاست انقباض پولی، فرصتی ایجاد شده است که بتوانیم هم سهم بازار سرمایه را در تأمین مالی افزایش دهیم و هم این دست از نهادهایی که در حالت عادی و در یک اقتصاد نفتیِ بانک محورِ تمرکزگرا، از هر گونه کارکرد این چنینی به دور هستند را وارد عرصه کنیم.

دکتر خاندوزی عنوان کرد: در سالی که رهبر معظم انقلاب به عنوان جهش تولید با مشارکت مردم نامگذاری کرده اند، پایه گذاری نهاد  «تامین مالی جمعی ارزی» می تواند تجلی جدی تحقق این شعار محسوب شود.

وزیر اقتصاد ابراز امیدواری کرد: با هماهنگی بین بخشی، از ظرفیت صندوق ها، به ویژه صندوق های سرمایه گذاری املاک و مستغلات هم بتوان در راستای تأمین مالی جمعی بازار فرابورس استفاده کرد.

دکتر خاندوزی با اشاره به سقف یک میلیون دلاری تأمین مالی توسط ابزار تأمین مالی جمعی، ابراز امیدواری کرد، شروع  رسمی این پروژه از ۱۹ خرداد ماه جاری، آغازی باشد برای اینکه بتوانیم از ظرفیت ایرانیان خارج از کشور و منشأ ارز برون مرزی نیز در این راستا استفاده کنیم و با وجود همه تنگناها و فشارهای تحریمی، از طریق اینگونه ترفندها مجال و هوای تازه ای به طرح های اقتصادی بدمیم.

گفتنی است، در تأمین مالی جمعی ارزی، منابع مورد نیاز ارزیِ راه‌اندازی یا توسعه یک کسب و کار، صرفاً برای پروژه‌های دانش بنیان و فنآورِ صادراتی ارزآور، تأمین شده و تأمین کننده منابع، نقش مشارکت کننده در طرح دارد.

بر این اساس، حوزه جغرافیایی اجرای طرح، داخل کشور خواهد بود و حداکثر مبلغ قابل تأمین از طریق تأمین مالی جمعی ارزی برای هر طرح معادل یک میلیون دلار است./

کلمات کلیدی
لیلا افتخار
تهیه کننده:

لیلا افتخار

تصاویر

تاریخ آخرین بروزرسانی: 1403/03/16 09:59
تنظیمات قالب