به گزارش ايرنا، غلامرضا صادقيان روز شنبه در جمع خبرنگاران افزود: اين قرارداد از مصوبات سفر دولت يازدهم به استان مركزي است كه از سوي سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور در حال پيگيري است.
وي ادامه داد: اين قرارداد پس از امضاي وزراي كشور، صنعت، معدن و تجارت و راه و شهرسازي لازم الاجرا است كه پيش بيني مي شود تا هفته آينده اين مهم عملياتي شود.
مديرعامل شركت هپكو اراك اظهار داشت: اين قرارداد به مدت پنج سال برنامه ريزي شده كه كارخانه هپكو بايد به صورت دوره اي و سالانه ماشين آلات را به سازمان ها و وزارتخانه هاي بهره بردار تحويل دهد.
وي اعتبار مصوب شده سال اول اين قرارداد را چهار هزار و 800 ميليارد ريال عنوان كرد و گفت: اين قرارداد به عنوان برنامه هاي بلندمدت هپكو تدوين شده كه براي مدت پنج سال فعاليت اين شركت مادر تخصصي تضمين مي شود.
صادقيان با بيان اينكه مديريت جديد هپكو از 31 خرداد ماه امسال فعاليت خود را آغاز كرد، افزود: زير ساخت ها، تجهيزات و عوامل توليدي شركت هپكو از سوي كارشناسان و هيات مديره جديد شركت مورد ارزيابي قرار گرفت و بر اين اساس ساخت 400 دستگاه ماشين آلات راهسازي به ارزش بيش از سه هزار ميليارد ريال هدفگذاري شد.
وي اضافه كرد: براي به حداكثر رساندن توليد و عملياتي كردن برنامه هاي هدفگذاري شده دريافت تسهيلات بانكي در دستور كار مديريت شركت قرار گرفته كه در اين راستا 170 ميليارد ريال تسهيلات براي تامين مواد اوليه ١١٥ دستگاه محصولات ناقص و 450 ميليارد ريال تسهيلات براي توليد بخشي از ٣٠٠ دستگاه( ١٥٠ دستگاه سازمان راهداري كشور و ساخت ١٥٠ دستگاه جهت فروش آزاد) از بانك هاي عامل درخواست شده است.
مديرعامل شركت هپكو اراك در خصوص تسهيلات 900 ميليارد ريالي مصوب كارگروه ملي تسهيل و رفع موانع توليد كشور نيز گفت: در 2 سال گذشته حدود 300 ميليارد ريال از اين تسهيلات براي پرداخت حقوق معوقات پرسنل هپكو دريافت شده است.
وي بيان كرد: رويكرد مديريت جديد شركت هپكو پرداخت حقوق كارگران در نتيجه توليد و فروش محصولات است و با همين رويكرد تا چهار ماه آينده حقوق پرسنل هپكو به روز مي شود.
وي با بيان اينكه در زمان تحويل شركت (31 خرداد) مشكلات بسياري وجود داشت، عنوان كرد: علاوه بر اين كه شركت در ركود قرار داشت تمامي حساب هاي ريالي و ارزي شركت نيز مسدود شده بود كه با پيگيري هاي مديريت جديد، مديريت ارشد استان و همكاري دستگاه قضا حساب هاي شركت باز و فعاليت از سر گرفته شد.
صادقيان ادامه داد: تعهداتي درقبال سازمان راهداري و شهرداري و دهياري هاي كشور وجود داشت كه به دلايل مختلف در سال هاي گذشته انجام نشده بود، كه امروز در گام اول با سازمان راهداري وارد مذاكره شديم تا خريد ١٥٠ دستگاه ماشين آلات گريدر و لودر انجام گيرد و سفارش ساخت ٦٠ دستگاه نهايي شده است و در مرحله ترك تشريفات است كه در حال حاضر 2 دستگاه ساخته و تحويل استان خراسان شمالي شد.
مديرعامل شركت هپكو با اشاره به ورود به عرصه طرح هاي سنگين نيروگاهي و نفت و گاز در كنار توليد ماشين آلات راهسازي نيز اظهار داشت: بر اساس برنامه هاي تدوين شده از سوي مديريت جديد شركت هپكو تا پايان امسال شركت به به صورت كامل احيا و وارد چرخه توليد مي شود.
وي يادآوري كرد: برنامه هاي تدوين شده از سوي مديريت جديد شركت زمينه اشتغال تعداد زيادي از جوانان اراكي را فراهم كرده كه به زودي واجدين شرايط در اين شركت به كار گرفته مي شوند.
صادقيان بيان كرد: علاوه بر نيروي كار جديد، افرادي كه با استفاده از قانون فعاليت سخت و زيان آور و با 20 سال سابقه كاري از شركت بازنشست شده اند نيز به عنوان گروه هاي مشاور در شركت به كار گرفته مي شوند تا داشته هاي علمي و تجربيات كاري خود را به نسل جوان منتقل كنند.
وي يادآوري كرد: يك تيم كارشناسي از سوي شركت هپكو براي ارزيابي گمركات نقاط مختلف كشور با هدف جلوگيري از واردات ماشين آلات راهسازي تشكيل شده كه بر اساس فعاليت اين گروه به تازگي 40 دستگاه انواع ماشين آلات راهسازي هنگام ورود به كشور شناسايي و به وزارت صنعت، معدن و تجارت گزارش شد.
مديرعامل شركت هپكو اراك در خصوص معوقات شركت هپكو نيز گفت: مجموع معوقات هپكو به بانك هاي تجارت، ملي، مسكن، دي و كشاورزي است كه از سوي مديريت اين شركت به مدت يكسال تنفس درخواست شده است.
وي در خصوص تعطيلات تابستاني شركت هپكو نيز گفت: بخش عمده اي از نيروي هاي اين شركت هفته گذشته به تعطيلات تابستاني فرستاده شدند و بخشي نيز بعد از مراجعت گروه اول به تعطيلات مي روند و اين مهم كوچكترين وقفه اي در فعاليت هپكو ايجاد نكرده است.
شركت هپكو در سال 1351 در زميني به وسعت 90 هكتار با هدف مونتاژ ماشين آلات راه سازي تاسيس و از سال 1354شروع به فعاليت كرد.
شركت هپكو اراك در حال حاضر 25 نوع ماشين آلات راه سازي از جمله گريدر، لودر و غلتك توليد مي كند كه هشت نوع محصولات آن تحت ليسانس كشورهايي از جمله ژاپن، آلمان، سوئد توليد مي شود.
كارخانه هپكو در اوج پيشرفت و بالندگي در سال 1385 به بخش خصوصي واگذار شد.
از دي ماه سال 95 بازگرداندن اين كارخانه به سازمان خصوصي سازي ايران پيگيري شد تا اينكه پيشنهاد واگذاري اين كارخانه به شركت هيدرواطلس ساوه عنوان و بهمن ماه همان سال، قطعي شد.
پس از عملكرد نامناسب يكساله شركت هيدرواطلس، اين شركت خرداد ماه امسال از سازمان خصوصي سازي بازگردانده شده و مديريت جديد واگذار شد.
3017/3075