در 20 سال گذشته،
30 درصد واگذاریها به بخش خصوصی صورت گرفته است
رئیس کل سازمان خصوصی سازی گفت: 30 درصد واگذاریها در 20 سال گذشته به بخش خصوصی واقعی بوده است که حدود 81 هزار میلیارد تومان واگذاری را شامل می شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان خصوصی سازی، حسین قربانزاده شب گذشته(یکشنبه) با حضور در برنامه ثریا که از شبکه یک سیما پخش شد گفت: این که شرکتها بیایند وارد بورس شوند و صورتهای مالی خود را منتشر کنند و شفاف شوند باید این اقدام را تشویق کنیم و باید در این راستا نیز تلاش کنیم تا چنین اتفاقاتی بیشتر بیفتد.
رئیس کل سازمان خصوصی سازی با اشاره به این که در مورد شرکتهای بورسی دستوالعمل قیمتگذاری و نحوه واگذاری متفاوت از واگذاری شرکتهای غیربورسی است، افزود: قبل از رقابت خریداران شرکتهای دولتی اهلیت آنها سنجیده می شود و به عنوان مثال در خصوص شرکت هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس این موضوع درنظر گرفته می شود.
وی همچنین در مورد دلایل تقسیم بلوک 18 درصدی این شرکت به سه بلوک 15، 2 و 1 درصدی گفت: با توجه به ارزش بالای این بلوک تصمیم بر این گرفته شد تا بدین گونه عرضه هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس اتفاق بیفتد.
قربانزاده در خصوص این موضوع که برخی معتقدند بلوک پتروشیمی خلیج فارس پایین تر از ارزش ذاتی خود قیمتگذاری شده است گفت: مطابق قانون ملاک و دماسنج واگذاری شرکتهایی که نماد آنها در بورس حضور دارند، تابلوی بورس است، بنابراین این فرضیه به صورت کامل رد می شود و اتفاقا این نوع واگذاری یکی از شفاف ترین روشها برای فروش سهام دولتی است. ضمن این که بلوک هلدینگ پتروشیمی 30 درصد بالاتر از قیمت تابلوی بورس برای واگذاری آگهی شده است.
وی ادامه داد: برآیند کلی واگذاریها در کشور نشان می دهد ما به اهداف سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی دست پیدا نکرده ایم، اگر بتوانیم اهداف واگذاری ها را در تمامی مراحل از جمله ارزشگذاری، نوع واگذاری و نظارتهای پس از واگذاری لحاظ کنیم میتوانیم به اهداف خصوصی سازی از جمله افزایش سطح اشتغال، کاهش بار مالی و مدیریتی دولت و بهبود شرایط اقتصادی دست پیدا کنیم.
به گفته رئیس کل سازمان خصوصی سازی، در 20 سال گذشته 274 هزار میلیارد تومان ارزش روز واگذاری 900 بنگاه و دارایی واگذار شده، بوده و آنچه باقی مانده است 1500 هزار میلیارد تومان شرکت دولتی در قالب 380 شرکت است که در پیوست بودجه می آید.
وی همچنین با اشاره به این که شرکتهای مشمول گروه 3 واگذاریها که اساسا نباید واگذار شوند 51 شرکت بوده اند که در حال حاضر به 173 شرکت رسیده اند، اذعان داشت: شرکتها و اموال قابل واگذاری در سالجاری 295 شرکت هستند که امسال باید واگذار می شدند.
رئیس کل سازمان خصوصی سازی با اشاره به این که 30 درصد واگذاریها در 20 سال گذشته به بخش خصوصی واقعی بوده است که حدود 81 هزار میلیارد تومان واگذاری را شامل می شود، گفت: همچنین 10 درصد واگذاریها در قالب سهام عدالت، 39 درصد در قالب انتقال سهام به طلبکاران در قالب رد دیون و 22 درصد فروش به نهادهای عمومی بوده اند و از 100 شرکت بزرگ کشور که واگذار شده اند نیز هیچکدام مالکیت و کنترل آنها در دست بخش خصوصی نیست.
قربانزاده با بیان این که از 30 درصد واگذاریها که به بخش خصوصی واگذاری شده است، تصریح کرد: در این بین 52 درصد واگذاریها به صورت بلوکی، 24 درصد به صورت تدریجی، 2 درصد به صورت ترجیحی و 22 درصد در قالب صندوقهای قابل معامله واگذار شده است.
وی اذعان داشت: اکثر واگذاریهای بلوکی سازمان خصوصی سازی پرونده قضایی ندارد، ضمن این که برخی از شرکتها هم هستند که توسط بخش خصوصی خریداری شده و موفق هستند که در آینده با برگزاری نمایشگاهی، واگذاریهای موفق در معرض دید مردم قرار خواهد گرفت.
معاون وزیر اقتصاد گفت: تاریکخانه اقتصاد ایران و زیرزمین آن که دیده نمی شود و همیشه از دید مردم پنهان شده است مربوط به شرکتهایی است که مدیران آنها لابی با هیات وزیران انجام می دهند برای خروج از لیست واگذاریها و تلاش می کنند در تمامی مراحل در صورت امکان از لیست واگذاریها خارج شوند و همه واسطه می شوند تا خروج آنها از واگذاریها اتفاق بیفتد و شفافیت مالی برای آنها رقم نخورد.
قربانزاده همچنین افزود: در مورد سرخابی ها باید به تصمیمی برسیم که از تضمین سودآوری و موفقیت آنها بعد از واگذاری اطمینان پیدا کنیم. ضمن این که مدل تعاونی از نظر گسترش مالکیت مطلوب واگذاری این دو باشگاه است و در باشگاه های اسپانیا هم از این مدل استفاده می شود که البته این نوع واگذاری هم معایبی دارد.
نظر دهید