در بیست و چهارمین نشست هیات نمایندگان اتاق ایران مطرح شد
لزوم توجه بیشتر به مردمیسازی اقتصاد
بیست و چهارمین نشست هیات نمایندگان اتاق ایران با حضور نمایندگان بخش خصوصی و با محوریت بررسی مسائل مهم اقتصادی در اتاق ایران برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان خصوصیسازی به نقل اتاق ایران آنلاین، نخستین گردهمایی بزرگ نمایندگان بخشهای مختلف اقتصادی در قالب بیست و چهارمین نشست هیات نمایندگان اتاق ایران برگزار شد. حسنزاده، رییس اتاق ایران در این جلسه با تاکید بر توجه بیشتر نسبت به الگوی «مردمیسازی اقتصاد» مورد تاکید مقام معظم رهبری، گفت: برداشت ما کارآفرینان، تولیدکنندگان و جامعه فعالان اقتصادی از «مردمیسازی اقتصاد»، همان گسترش بیشتر نقش بخش خصوصی در اقتصاد است.
او به اهمیت افزایش سهم و نقش بخش خصوصی، هم در سطح داخلی و هم در سطح بینالمللی اشاره کرد و گفت: به نظر میرسد بخش خصوصی و اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در سطح بینالمللی میتوانند درهایی را برای مذاکرات اقتصادی بگشایند. بهگونهای که بخش خصوصی پیشانی مذاکرات اقتصادی منطقهای و بینالمللی شود. در این مسیر، با رعایت مصالح سیاسی، بخش خصوصی آمادگی پذیرش مسئولیت برای هر نوع مذاکره و توافق منطقی با طرفهای منطقهای را اعلام میدارد. گشوده شدن مسیر مستقلی در مذاکرات و توافقات تجاری منطقهای و بینالمللی برای بخش خصوصی، میتواند به ارتقای تابآوری اقتصادی بینجامد.
رییس اتاق ایران با بیان اینکه در زمینه افزایش سهم و نقش بخش خصوصی در سطح داخلی به نظر میرسد شرایط بیش از هر زمان دیگری آماده است؛ اظهار داشت: از یک سو، اراده رییسجمهور محترم در زمینه تفویض اختیار به استانداران از نشانههای حرکت به سمت تمرکززدایی است و یکی از مولفههای تمرکززدایی، خصوصیسازی میباشد.
حسنزاده افزود: جای خرسندی است که جناب آقای دکتر مدنیزاده وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز در جلسه اخیر شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی، گسترش بخش خصوصی واقعی و کاهش تصدیگری دولت را به عنوان برنامه شماره یک خود در دوران تصدی وزارت عنوان نمودند.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران ابراز امیدواری کرد: این تمرکززدایی منجر به خصوصیسازی واقعی شود و امکان حضور بخش خصوصی را در پروژههای بزرگ فراهم نماید. همچنین برای افزایش تابآوری اقتصادی، قوانین و مقررات مزاحم تولید و سرمایهگذاری اصلاح اساسی گردد و فضای ویژه تسهیل تولید و سرمایهگذاری طراحی شود.
او در ادامه پیشنهاد کرد: ستاد تدابیر ویژه اقتصادی با محوریت شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی، به فوریت شکل گیرد و از این طریق، تهدید اقتصادی موجود، به فرصت تبدیل گردد.
حسنزاده در پایان پیشنهاد داد: برای اصلاح ساختاری اقتصاد باید مقاومت فعال را پیش بگیریم و با تاکید بر اصلاح حکمرانی، اقدام کنیم. در این مسیر به نقشآفرینی بخش خصوصی در سطح بینالمللی نیاز داریم، باید اجازه دهیم که بخش خصوصی با تکیه بر ظرفیتها، مذاکرات منطقهای را شروع و اقدامات لازم را دنبال کند. باید تمرکززدایی را جدی گرفته و اختیارات لازم را اعطا کنیم.
نظر دهید