رئیس کل سازمان خصوصی سازی تاکید کرد:
در دولت یازدهم حتی یک مورد مصوبه رددیون هم نداشتیم
رئیس کل سازمان خصوصی سازی با اشاره به این که از نظر ما رددیون سهام دولت، خصوصی سازی نیست گفت: رددیون های انجام شده توسط این سازمان مربوط به دولتهای قبلی بوده و در دولت یازدهم حتی یک مورد رددیون به تصویب نرسیده است.

رئیس کل سازمان خصوصی سازی با اشاره به این که از نظر ما رددیون سهام دولت، خصوصی سازی نیست گفت: رددیون های انجام شده توسط این سازمان مربوط به دولتهای قبلی بوده و در دولت یازدهم حتی یک مورد رددیون به تصویب نرسیده است.
به گزارش روابط عمومی سازمان خصوصی سازی؛ پوری حسینی در نشست خبری صبح امروز خود در جمع خبرنگاران از برگزاری همایش ارزیابی عملکرد خصوصی سازی در اجرای سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی در روز یکشنبه آینده در محل مرکز همایش های صدا و سیما برگزار خبر داد و گفت: در این همایشی که گزارشی از اجرای اصل 44 قانون اساسی، میزان واگذاریها، نقاط قوت و ضعف خصوصی سازی، اقدامات دولت یازدهم در راستای واگذاریها و ... ارائه می شود.
وی گفت جرقه برگزاری این همایش در جلسه ای در سال گذشته زده شد که بنده در جلسه هیئت دولت حضور داشتم و گزارشی ارائه و در آن توضیح دادم که در مجموع، سطح اشتغال با اجرای سیاست خصوصی سازی افزایش پیدا کرده است و بر این اساس در این جلسه اصرار بر رسانه ای شدن این گزارشات شد که نتیجه آن برگزاری این همایش است.
رئیس کل سازمان خصوصی سازی در خصوص تمایز این همایش با سایر همایش های سازمان خصوصی سازی در 16 سال گذشته اذعان داشت در این همایش، نتیجه ارزیابی این سازمان از واگذاریهای کنترلی خود منتشر خواهد شد و از شرکتهای موفق در این زمینه نیز قدردانی به عمل خواهد آمد.
وی گفت: ارزیابی های منتشر شده، توسط دو گروه مستقل از دولت و سازمان خصوصی سازی صورت گرفته است که مبنای آن 3 سال قبل و سه سال بعد از واگذاریهای بوده و 7 شاخص و بیش از 25 زیرشاخص نیز در این رابطه مبنای نمره گذاری قرار گرفته است.
پوری حسینی گفت: متاسفانه در اذهان عمومی جامعه اینگونه رسوخ شده که واگذاری کنترلی سهام دولت موجب نابودی شرکتها و صنایع می شود و برخی ها هم بر این موضوع اصرار دارند.
رئیس کل سازمان خصوصی سازی ادامه داد: ارزیابی های صورت گرفته از میان حدود 100 شرکت بود که سهام آنها به صورت کنترلی در این سالها واگذار شده بود و افزایش سطح اشتغال در واگذاریها یکی از نتایج آن است.
وی اضافه کرد: این موضوع نشان میدهد خصوصی سازی در کشور مظلوم واقع شده است و با تمام فشارهایی که این سازمان و خریداران تحمل می کند، در عمل خوشبختانه سطح اشتغال و بهره وری در شرکتها افزایش پیدا کرده است و خصوصی سازی کارنامه درخشانی در این سالها از خود بجا گذاشته است.
پوری حسینی ادامه داد: با این تفاسیر در روز یکشنبه آینده و در جریان این همایش از 3 شرکت برتر در شاخص اشتغال، 3 شرکت برتر در شاخص بهره وری و 3 شرکت برتر در مجموع معیارها با تندیس و لوح سپاس تقدیر به عمل خواهد آمد و این 9 شرکت موفق، معرفی می شوند. بعلاوه این که نتیجه این همایش نشان می دهد که دولت به بخش خصوصی اعتماد دارد و دیدگاه دولت به این بخش مهم اقتصادی در کشور بد نیست.
وی همچنین گفت: از سال 80 تاکنون 1713 بنگاه و شرکت در لیست واگذاریها این سازمان قرار گرفته است که از این تعداد در خصوص 845 مورد تصمیم گیری نهایی و واگذاری صورت گرفته است.
پوری حسینی اضافه کرد: از 845 شرکت و بنگاهی که تعیین تکلیف آنها صورت گرفته، 176 شرکت مصوبه انحلال گرفته اند یا ورشکسته شده اند و یا این که در دیگر شرکتها ادغام شده اند و بدین ترتیب از لیست واگذاریها خارج شده اند.
وی ادامه داد: همچنین 218 شرکت دیگر از 845 شرکت ذکر شده، به دلایل مختلف قابل واگذاری نیستند و از لیست واگذاریها خارج شده اند که می توان به شرکتهای آبفای شهری و روستایی، صندوقهای حمایت از کشاورزان، شرکتهای توزیع برق و گاز و .. که بیشتر خدماتی هستند و از دولت یارانه می گیرند، اشاره کرد.
وی افزود: همچنین 145 شرکت دیگر از 845 شرکت تعیین تکلیف شده، در آستانه خروج از لیست واگذاریها قرار دارند تا پس از مهیا شدن شرایط واگذاری، عرضه و فروخته شوند.
پوری حسینی تصریح کرد: از 845 شرکت واگذار شده در 16 سال گذشته 704 مورد به صورت رقابتی واگذار و 120 مورد هم در قالب رددیون و 21 مورد دیگر هم در قالب طرح توزیع سهام عدالت واگذار شده اند.
رئیس کل سازمان خصوصی سازی گفت: با توجه به تعداد شرکتها و بنگاهای باقی مانده در لیست واگذاریها، نباید انتظار پایان خصوصی سازی در سال 96 را داشت و با این حال تلاش می کنیم با فراهم آوردن سازوکارهای لازم در دولت دوازدهم با انرژی بیشتری واگذاریها را دنبال کنیم. پوری حسینی با اشاره به این که از نظر ما رددیون سهام خصوصی سازی نیست و رددیون های انجام شده توسط این سازمان مربوط به دولتهای قبلی است تصریح کرد: در دولت یازدهم حتی یک مورد رددیون به تصویب نرسیده است و تنها دو مورد رددیون به صندوق بازنشستگی فولاد و صندوق تامین اجتماعی داشتیم که آن هم به مصوبات دولت نهم و دهم باز می گردد که توسط این دولت تکمیل و نهایی شد.
وی با اشاره به این که در دولت یازدهم تلاش کردیم با توقف واگذاریها از طریق رددیون ریل خصوصی سازی را تغییر دهیم گفت: برخی اظهار نظرها در مورد واگذاری سهام در قالب رددیون در دولت یازدهم ناشی از بی اطلاعی است. بعلاوه این که در تیرماه 93 هم مجلس مصوبه ای را تولید کرد که بر اساس آن واگذاری عین سهام در قالب رددیون ممنوع شده است که اجرای این قانون کماکمان ادامه دارد.
رئیس کل سازمان خصوصیسازی در ادامه این نشست خبری با اشاره به این که در روز 17 اسفند پارسال سامانه سهام عدالت با حضور معاون اول رئیس جمهور رونمایی شد گفت: بر این اساس مشمولان می توانند با مراجعه به این سامانه از صورتحساب خود مطلع شوند و به صورت اختیاری نسبت به تسویه اقساط باقی مانده اقدام کنند.
وی با بیان این که این مرحله، فاز نخست آزادسازی سهام عدالت است افزود: بر این اساس 47 میلیون از 49 میلیون نفری که سهام عدالت دریافت کرده اند می توانند با مراجعه به این سامانه اقدام به مشاهده صورتحساب و تسویه اقساط خود کنند که البته 2 میلیون نفر باقی مانده از متوفیان این سهام هستند.
وی اضافه کرد: فاز دوم آزادسازی سهام عدالت نیز از 30 فروردین امسال با دریافت شماره شبای حساب بانکی مشمولان برای واریز نقدی سود این سهام اجرایی شده است که تا کنون نزدیک به 29 میلیون نفر شماره شبای خود را وارد سامانه کرده اند که از این تعداد 27 میلیون شماره شبا تائید نهایی شده و 2 میلیون شبای دیگر هم در مرحله بررسی و تائید نهایی هستند.
وی در ادامه با دعوت از 20 میلیون مشمولی که شماره شبای خود را به سامانه سهام عدالت ارائه نداده اند گفت: در فاز نهایی مرحله دوم آزادسازی سهام عدالت قرار بر این است تا پس از دریافت و تائید شماره شبای مشمولان طبق قانون، سود نقدی میان آنها توزیع شود.
رئیس کل سازمان خصوصی سازی با بیان این که تاکنون از 49 شرکت در سبد سهام عدالت که قیمتگذاری قطعی آنها انجام شده، 46 شرکت به مجمع رفته اند گفت: از این تعداد 30 شرکت اقدام به تقسیم سود کرده اند و 16 شرکت دیگر هم بنا به دلایل مختلف سودی برای مشمولان سهام عدالت تقسیم نکرده اند.
وی اذعان داشت: تنها برگزاری مجامع سه شرکت دیگر باقی مانده است تا سود تقسیمی نهایی امسال میان مشمولان مشخص شود که یکی از مهمترین این شرکتها هلدینگ خلیج فارس است که پیش بینی می شود سودی بین 600 تا 700 میلیارد تومان برای سهام عدالت در مجمع آن تقسیم شود.
رئیس کل سازمان خصوصی سازی با اشاره به این که تا به امروز سود تقسیمی مجامع 30 شرکت متلعق به سهام عدالت برای تقسیم میان مشمولان 3345 میلیارد تومان بوده است گفت: با برگزاری مجامع سه شرکت باقیمانده این رقم افزایش پیدا خواهد کرد.
وی در خصوص میزان سود تقسیمی میان مشمولان گفت: از 3345 میلیارد تومان سود تقسیمی تا به امروز، به آن دسته از مشمولانی که سهام عدالت آنها از محل تخفیفات ارائه شده و تسویه داوطلبانه اقساط، یک میلیون تومان ارزش دارد، 125 هزار تومان سود است که پیش بینی می شود با برگزاری مجمع سه شرکت باقی مانده سود دریافتی سهام عدالت از شرکتها در مجموع به بیش از 4 هزار میلیارد تومان برسد که در این صورت به هر مشمول بیش از 150 هزار تومان سود خواهیم داد.
وی ادامه داد: یعنی هر خانوادر 5 نفره 750 هزار تومامن سود می گیرد که البته این سود برخلاف یارانه به حساب خودِ مشمول واریز می شود و تمامی سودها به حساب سرپرست خانوارد واریز نخواهد شد.
وی ادامه داد: همچنین مشمولان می توانند با مراجعه به سامانه سهام عدالت و مشاهده صورتحساب خود از میزان ارزش سهام عدالت خود آگاهی پیدا کنند و بر اساس میزان ارزش سهام عدالت به آنها سود تعلق خواهد گرفت. به عنوان مثاال اگر سهام عدالت مشمولی 530 هزار تومان ارزش داشته باشد و بقیه اقساط خود را تسویه نکرده باشد، این مشمول 53 درصد از رقم 125 هزار تومان سود را دریافت خواهد کرد که حدود 65 هزار تومان میشود.
پوری حسینی با اشاره به این که برخی شرکتها بلافاصله پس از تقسیم سود اقدام به افزایش سرمایه می کنند که این موضوع می تواند سود تعلق گرفته به سبد سهام عدالت را تحت تاثیر قرار دهد گفت: تا به امروز پس از تقسیم سود هیچ افزایش سرمایه ای صورت نگرفته است و بنابراین به طور پیش فرض همان 3345 میلیارد تومان میان مشمولان توزیع خواهد شد.
وی در خصوص زمان واریز سود نقدی میان مشمولان گفت: فعلا نمی توان زمان دقیقی برای این کار مشخص کرد چرا که توزیع سود از اختیارات سازمان خصوصی سازی نیست و برای این امر، منتظر چراغ سبز و نظر مثبت شورای عالی اجرای سیاستهای اصل 44 قانون اساسی هستیم.
وی با بیان این که تا به امروز از 3345 میلیارد تومان سود تقسیمی شرکتهای حاضر در پرتقوی سهام عدالت تنها 130 میلیارد تومان به حساب سازمان خصوصی سازی واریز شده است گفت: بر اساس قانون شرکتها تا 8 ماه پس از فصل مجامع برای دادن سود سهام عدالت مهلت دارند و بنابراین هر چند سازمان خصوصی سازی مایل به تقسیم تدریجی سود میان مشمولان است اما به ناچار باید منتظر وصول سود سهام و نیز نظر شورای عالی اصل 44 باشیم.